„Más az íze, mint gyermekkoromban” - Indítsunk nemzeti konzultációt a télifagyiról!

Egy kiemelten fontos szavazás a világ legmegosztóbb ételéről.

„Más az íze, mint gyermekkoromban” – mondja kolléganőm, amikor a termékfotózás után beleharap a télifagyiba.

„Nem lehet, hogy magának a gyermekkornak volt más az íze?” – kérdezem, megadva ezzel a filozófiai alaphangot.

Már vagy fél éve tervezem, hogy megszavaztatom az olvasókat erről a mindennél fontosabb témáról, és most, hogy végre sikerült vásárolnom egyet (199 forint), eljött a nagy nap.

Mit mondanak az ellenzők?

Nincs rosszabb, mint a télifagyi. Undorító az egész állaga, főleg a barna krém, amiről érezni, hogy semmi természetes nincs benne, csak cukornak és ismeretlen kemikáliáknak a rettenetes kutyulmánya. Milyen tartósítószer lehet benne, ami miatt hónapokig, évekig eláll ez a szörnyűség? A tölcsér íze olyan, mintha habszivacsból lenne, és könnyen lehet, hogy tényleg abból van. Mindez egy olcsó, zizegős műanyagba csomagolva, aminek már kívülről is ragacsos hatása van. A télifagyi igazi kelet európai termék, valaminek a silány utánzata, és a legrosszabb fajtából. Szégyentelenül gagyi kivitelezés, úgy olcsó, hogy mégis túlárazott. Ha beleharapunk, az agresszívan kellemetlen íz sokáig a szánkban marad, nem feledtetve, hogy hol és hogyan élünk.

Mit mondanak a támogatók?

Nincs jobb, mint a télifagyi. Ha már délután négykor sötét van az utcákon, a szél és a hideg az úr, jól jön a testnek és a léleknek egy kis édesség. És ha édesség, miért ne legyen a télifagyi, ami nemcsak a nyarat, de a gyermekkorunkat is megidézi. A tölcsér nemcsak praktikus, de ízre is pont olyan, mint a nyári társáé. A töltelék sem nem sok, sem nem kevés, pont elég ahhoz, hogy magunkhoz vegyünk egy kis boldogságot, de ne legyen tőle bűntudatunk. Az édes íz egyenletesen eloszlik a szánkban, a puha krém kellemesen elborítja az ízlelőbimbóinkat. Ha akarjuk, egyetlen harapással, néhány másodperc alatt eltüntethetjük az egészet, ha akarjuk, hosszú ideig nyalakodhatunk. A télifagyi igazi kelet európai termék, felszínes pillantásra valaminek az utánzata, de valójában nem utánzat, hanem valami nagyon más, önmagában is nagyon szerethető, és minden hasonlítgatás értelmetlen.

Józing Antal

Amint a mellékelt ábra mutatja, van bőven a mérlegnek mindkét serpenyőjében, így következzék minden idők egyik legizgalmasabb szavazása, egyben javasoljuk a kormánynak, hogy haladéktalanul kezdjen nemzeti konzultációt a télifagyiról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény