Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Túlcsordul a szemeteskonténer Szombathelyen

De adunk egy magyarázatot olvasónk égető kérdésére.

Olvasónk annyit fűzött hozzá ironikusan az általa készített képhez (Szombathely), hogy látszik, a SZOVA milyen erőteljesen dolgozik a hulladékszigetek ürítésén. Felhorgadását értjük, de az iróniát mi sem vetjük meg. A járvány a hibás. Mint a képen látszik, a konténeren kívül leginkább üres – többnyire sörös – üvegek vannak. Feltesszük azért, mert a magyar férfiember kocsmába nem mehet, a szükséges mennyiségű hűsit tehát otthon kénytelen magába küldeni, ami göngyöleggel jár, mint a kép is mutatja. Ha és amennyiben a kocsma nyitva volna, szemetünk is kevesebb lenne bizonyosan.

Csurig a szemetes
olvasó

Vesszen tehát a vírus, és éljen a rendszerető magyar, aki a göngyöleget nem a bokrok aljába hajítja, hanem a szemetes mellé állítja, így is, üzenve a SZOVA felé, hogy jöjjön, siessen. Ez itt tehát, amit látunk, nem szemetelés és kegyetlen galádság, hanem új népi játék a járványból, neve pedig SZOVA hívogatós ripityom üvegekre, szélre és hideglelésre hangszerelve. Arról viszont végképp nem tehet a SZOVA, ha a szél elfújja az emberek dalát, és hozzá el nem ér. Így élünk momentán Szombathelyen, soha rosszabbat, és a kocsmák is nyitnak hamarost.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra