Újra egyben a szombathelyi magánturul

Sőt, elfelejtheti a magányt, lett egy társa.

Mostoha sors jutott eddig osztályrészül az első szombathelyi magán-Trianon emlékműnek Épülget Szombathely első magán Trianoni Emlékhelye 2011. September 15. 08:20 . Pontosabban a turulmadárnak, amit már többször is összetörtek vandál kezek Összetörték és lefejezték a 3,5 mázsás szombathelyi turult 2013. July 22. 16:37 .

Ha igaz, hogy a turul és a főnix rokonok, akkor ennek itt a bizonyítéka, a turul most is feltámadt hamvaiból, újra büszkén emeli magasra a fejét. Sőt, nincs is már egyedül.

Kis turulszobor került a nagy mellé
Most már ketten vannak
Vágvölgyi Bálint

Egy másik turul költözött mellé, így egyre bővül a magánerős emlékmű. Talán a két madár ezentúl vigyáz egymásra, és elkerülik a fejetlenségeket. És ezentúl közösen tüntetnek a barbarizmus ellen A vandalizmus ellen tüntet a szombathelyi fejetlen turul 2013. July 30. 15:09 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A vandalizmus ellen tüntet a szombathelyi fejetlen turul

"Barbarizmus műve! Ledöntöttek, összetörtek" - ezzel a táblával a derekán, újra talapzatán áll az összetört turul.

Összetörték és lefejezték a 3,5 mázsás szombathelyi turult

Újfent megrongálták Szombathely első magán Trianon-emlékhelyét. A Pelikán park szélén ezúttal a turulszobrot döntötték le.

Vallásüldözés vagy bolsevista figyelmeztetés?

Többek között ilyesmire gyanakszik Csorba Boldizsár, akinek a Honvéd utcai magánemlékműveit hetekkel ezelőtt megrongálták.

Épülget Szombathely első magán Trianoni Emlékhelye

Büszkén áll Szombathely első magán Trianoni Emlékhelye: kereszttel és turulmadárral, egy belvárosi házfal tövében. Az 56-os Nemzetőrség pincéjében meglátjuk a folytatást: egy hősi emlékművet. - Csak épp területhasználati engedélyük nincs.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet