TV2 + Vodafone: van még fény az alagút végén Magyarországnak?

A mobilszolgáltató mostantól nem reklámoz a csatornán az Éden Hotelben történt szexuális erőszak miatt. Csak egy napi apróhír, ugorjunk? Nem, annál sokkal több. Úgyhogy inkább álljunk meg, és gondoljunk bele.
TV2

Nagyon helyesen hangos a sajtó az esettől, ami a TV2 valóságshow-jában történt: a Gábor nevű játékos a Nóri nevű játékosra úgy kezd nyomulni a paplan alatt, hogy az már bőven túllendül az egészséges csábítás fogalmán.

Ha van gyomrunk hozzá, nézzük meg a hosszúra nyúló jelenetet, benne az előkapott farkú suttyóval, amint dörgölőzik a lányra, sőt, megpróbálja be is rakni neki keményen, férfiasan - aztán amikor ez nem jön össze, rommá sértegeti szerencsétlen áldozatát. Na, és akkor mindezek után ízlelgessük kicsit a szót, hogy csábítás . Megvolt? A csatorna ugyanis első körben még ezzel magyarázta a jelenet műsorba kerülését, hogy itt ennél többet nem látunk. De aztán pálfordult a dolog, a műsorkészítők bocsánatot kértek, Yvonne Dederick ügyvezető igazgató pedig belső vizsgálatot rendelt el. Igaz, mindehhez a nyilvánosság elsöprő ereje kellett.

Az eset extra fejleményeként pedig a TV2-n reklámokra százmilliókat elköltő Vodafone ma bejelentette, idézzük :

"A vállalat elfogadhatatlannak tartja, hogy a műsor készítői nem nyújtottak azonnal segítséget a bántalmazott nőnek. (...) A Vodafone állást foglal az erőszak minden formája ellen, és az emberi jogok védelme, valamint az ezekkel kapcsolatos európai normák betartása érdekében. A Vodafone Magyarország vállalati etikai kódexe nem engedi meg, hogy üzleti kapcsolatot tartson fenn olyan cégekkel, akik ezen normákat nem tartják be." És ezért felfüggesztik a reklámjaikat addig, míg a belső vizsgálat le nem zárul, és annak eredményét transzparens módon nyilvánosságra nem hozzák.

Szép kiállás. Egy multitól! - tették hozzá páran. Csak marketinghúzás! - tette hozzá egy kommentelő. Inkább a hálózati lefedettséggel törődnétek! - tette hozzá egy másik. Az ujjakból teljesen instant módon kipattogzó, láthatóan átgondolástól mentes hozzászólások azonnali, nyomasztó látleletet közölnek a fejekben dúló feketeségről.

Arról, hogy vérkomoly munka lesz ennek a témának a fontosságát beledolgozni az agyakba.

Úgyhogy legyen bármilyen szar a Vodafone hálózati lefedettsége vagy ügyfélkezelése, az, hogy ebbe így beleálltak, hatalmas jelentőséggel bír. Egy gigavállalatról beszélünk, amelynek a hirdetéseit csak úgy lehet kikerülni, ha az ember egy szatyorral a fején üldögél otthon egész álló nap. Gigavállalatnak pedig giga az üzenete, bármit is mondjon. Mert az emberek elkönyvelték róla, hogy van pénze, sikeres, nyilván mert jó agytrösztök dolgoznak nála, tehát talán hallgatni is érdemes rá. Fontos lehet, amit mond.

Ők pedig ezeknek az embereknek nyílegyenesen elmondták, mi a helyzet az erőszakkal. Hogy büntetni kell. Azokat is, akik csendben, mellette elsunnyogva válnak cinkostárssá. Elmondták, és nem úgy, mint az ország rendkívül kreatív rendőrei, akik teljesen félresikerült kampányvideókkal kvázi azt közölték a lakosság lánytagjaival, hogy ne öltözz úgy, ne viselkedj úgy, és akkor nem erőszakolnak meg. (És erre még a vasi rendőrök is rákontráztak .)

(illusztráció)

A számos helyen felbukkanó sötétség felszámolása elemi érdeke mindannyiunknak.

Az alulinformáltságból táplálkozó fekete köd ott tanyázik chemtrail-hívők köreiben, a halálbüntetést támogatók soraiban, a Fideszt még mindig a lehető legjobb alternatívaként elkönyvelőknél, a zsidóktól rettegők között, a bevándorlókat kárhoztatók fejében, de még albérletkereső Facebook-csoportokban is, ahol a lakástulajdonosokat gyepálják a magas árak miatt, ahelyett, hogy az államon kérnék számon a szociális védőhálót.

Azért elemi érdekünk ennek eloszlatása, mert ez határozza meg sokak gondolati alapállását, gyakran úgy, hogy nem is tudnak róla. Feszes meló lesz, bele fogunk izzadni. De ha csak egyetlen munkafázist is segít átugrani egy ilyen közlemény, annak csakis örülhetünk. Ha csak egyetlen lányt is megmentünk ezzel, már megérte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra