Uborkaszezon helyett

Ki emlékszik még a boldog békeidőkre, amikor a politika szabadságra ment, és kitört az ún. uborkaszezon? Ezen a kifejezésen a sajtóban azokat a téma hiányos hónapokat értették, amikor a maximális izgalmat az jelentette, hogy a rekord termés ellenére mégis Szlovákiából importáltunk kígyóuborkát a lakosság kielégítésére.

Hála Istennek, amióta nemzeti kormányunk van, aki népét unortodox utakon vezeti a Kánaánba, a történelem szemétdombjára kerültek az izgalom nélküli hónapok. Hiába tombol a Nap az égen, hiába fröcsölnek a kicsik a Balcsiban, hiába áztatják a nyugdíjasok lavórban visszeres lábaikat – a politika nem állt le, sőt, Rubint Rékára emlékeztető tempót diktál a közélet nevű edzőteremben.

Oké, a politika becsókolt a bulvárnak, az visszapuszizott, vagyis tökéletes 69 volt – és egy idő után már nem lehetett tudni, hogy Szíjjártó Péter azért beszél, mert kérdezik, vagy azért kérdezik, mert beszélni szeretne a bal lábában lévő lovagló izom sérüléséről, ami igen makacs. Rogán Antalt én például azért szeretem jobban a többi apa nyomorította fiúnál, mert ő tényleg profi a médiában, soha nem köcsögösködik, és mint színész is tudja, a jelenet szereplőit nem ő választja ki magának, hanem az, aki hátul ül a rendező feliratú székben. (Orbán Viktor szerepét a rendező magára osztotta, ami lássuk be, normális döntés minden skizofrénia ellenére.) Az a gyanúm, Navracsics Tiborról relatíve kialakult jó vélemény is a média szereplésével függ össze, miután ő attól lehetőleg távol tartja magát.

Az én bulvár-kedvencem Matolcsy György. Sajnos keveset látom és hallom nyilatkozni, pedig ő eredeti, és éles, mint egy szamurájkard. A piros pöttyös dumáját évekig nem fogják megverni, emlékszem, szegény Lázár (nem az, aki feltámadt, hanem, aki siet haza a családjához), majdnem elröhögte magát, ám nagy kínnal lefagyasztotta magát egy szájszögleti mosolyra. Matolcsynál lehet látni az arcán, hogy őszinte, komolyan mondja, az irónia távolabb áll tőle, mint ő a politikai gazdaságtantól. De ez a nyár fantasztikus! Mikor azt hiszed, hogy ma végre nem történik semmi, a politika címlapot kér magának a bulvárban. Matolcsy kitüntette ByeAlexet valami államilag garantált, megmunkált fémmel. Erre mondják a technokultúrában, hogy szuper ball, kérek még egy sört!

Tudom, hogy nagyon messze lakom tőletek, de talán ezért szólok, hogy nem lenne helyes ByeAlex tizedik helyét győzelemként ünnepelni, mert a szó mást jelent. Győzni azok szoktak, akik az összes többit a hátuk mögé utasítják. Nagyon szép kis helyezés, volt már jobb, volt már rosszabb, örüljünk neki csendesen, ő meg itt a lábam között a kedvesem. Na, a Magyar Nemzeti Bank elnöke helyes, ha összeköti magát ByeAlexel (visszafelé picit reméltem, hogy egy bölcsésznek több esze van Palcsó Tamásnál, vagyis kimarad a cikiből, de nem), mert így szimbólummá válnak, kiapadhatatlan forrássá a mém piacán, vagyis a politika tényleg bemászik a fürdőlepedőm alá, bebújik a fogkrémembe. Ehhez képest tényleg kis színes, hogy a Sándor palota előtt kempingtábor nyílt, díszőrséggel.

Analóg pasi vagyok, tudom, és én még mindig szomorkodok a régi uborkaszezonok után, amikor egy hétig is téma volt, miként védte be Mázli kutya a szomszéd macskát az idegen pitbullal szemben? Néha, sötétebb pillanataimban arra is szoktam gondolni, hogy az a két hónap, amíg a politikusok nem dolgoznak, tiszta nyereség, az ország jelentősen összeszedi magát. Hála, Istennek, hogy ez nyáron történik, mi is boldogabbak vagyunk a rezsi láttán, akár a kubaiak.

Tudom, hogy ez retró, és már javában benne vagyunk a választásokban, de nem lenne jó ötlet, ha minden héten egy nap politikától függetlenül történne meg? Szombat nem lehet, mert akkor zsidós ünnep, vasárnap Semjén vadászik, péntek nem jó Bajnainak, csütörtök Mesterházynak, szerda jó lenne, de akkor foci van, Felcsútot kapcsoljuk, ha kedd van, az Belgium (abcug Brüsszel!), hétfőn kezdődik a munka.

Na, ha ezt a hétfőt kihagynánk valahogy, még az is lehet, hogy Matolcsynak lesz igaza, és kimászunk a gödörből. Szolidaritási nap lenne, amikor a dolgozó kevesek együtt éreznek a munkanélküli milliókkal. A nap bevételét nem a kincstár, hanem a nép kapná, lottósorsolás formájában. Dixi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény