Úgy tűnik, nincs élő ember, aki tudja, mi a forrása a szombathelyi aluljáró búvópatakjának

Minden megkérdezett válaszolt. Mi is csak széttárjuk kezünket.

Ez tetszik: "elküldtük kérdéseinket Vasivíznek és Szovának"! Én ahogy láttam, a fűtéscsőből szivárog a víz, konkrétan a Távhőtől kellene érdeklődni!”

.

Többek között ilyen olvasói kommentárok is érkeztek a hétfői cikkünkhöz Néha Mississippi, néha csermely, de folyamatos a víz jelenléte a szombathelyi aluljáróban May 23. 16:00 , ami fotókkal dokumentálta azt a sokak számára ismert és érthetetlen tényt, hogy a szombathelyi aluljáróban hónapok óta hol csordogál, hol hömpölyög a víz.

Csak egy sima, eső nélküli hétköznap reggel

Így aztán – reményekkel teli - elküldtük a kérdéseinket a Szomtávnak is, ahonnan hamarosan érkezett a válasz.

Azt írták, hogy

„kizárt, hogy egy távhővezeték meghibásodása okozná az aluljáró beázását”.

Merthogy

 • Az aluljárótól mintegy 115 méterre, a vasúti felüljáró felé keresztezi a Szombathelyi Távhő gerincvezetéke a Szent Márton utcát.
 • A rendszernek az aluljáróhoz legközelebb eső pontja 63 méterre van, ez egy hőközponti végpont, itt mindenképpen látnák, ha elfolyna a víz.
 • A rendszer vízvesztés mennyisége is alacsonyabb annál, minthogy a távhő az aluljárót eláztathatná.
 • Időközben befutott a Vasívíz válasza is:

  „Kollégáink helyszíni bejárást tartottak a megjelölt aluljáró területén. Ellenőrizték a lehetséges hibapontokat. Csőtörésre utaló jelet azonban sem ők, sem a szennyvízszolgáltatáson dolgozó kollégák nem tapasztaltak.”

  Maradt tehát a Szova , ahonnan telefonon hívták fel szerkesztőségünket az ügyben, azt közölve, hogy az említett probléma nem tartozik a cég illetékességéhez .

  Így egyre szűkült a kör, míg aztán szerda délután megérkezett a városháza hivatalos válasza is. Ők azt írták, hogy:

  "A probléma feltárása folyamatban van, a Városüzemeltetési Osztály munkatársai már több szakemberrel egyeztettek és egyeztetni fognak a közeljövőben, hogy mihamarabb megszűnjön a beázás. Addig is kérjük a lakosság megértését és türelmét.”

  Mi a korábbi cikkünkben Néha Mississippi, néha csermely, de folyamatos a víz jelenléte a szombathelyi aluljáróban May 23. 16:00 , némi iróniával, azt írtuk,

  biztos nagyon bonyolult probléma lehet, hogy hónapok után sem sikerült megszüntetni.

  Ezek szerint nem is jártunk messze az igazságtól, mert tényleg úgy tűnik, jelenleg nincs élő ember, aki tudná, miért hömpölyög a víz hónapok óta a szombathelyi aluljáróban.

  Ilyenkor szokták az újságírók azzal befejezni a cikket, hogy

  amint változás áll be az ügyben, jelentkezünk.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Néha Mississippi, néha csermely, de folyamatos a víz jelenléte a szombathelyi aluljáróban

  Biztos nagyon bonyolult probléma lehet, hogy hónapok után sem sikerült megszüntetni.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet