Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új esély nyílt a múlt titkainak felfedezésére a jáki templomdombon

Ritka lehetőség adódott a hely történelmének megismerésére.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amit a templomról és környékéről eddig tudni lehetett, az főleg az 1990 és 2003 között lezajlott tervásatásból ismeretes.

Tavaly azonban még több érdekes információhoz jutott a Savaria Múzeum a templom délnyugati részén álló, de mára már meggyengült támfal megerősítésével kezdett munkálatai során.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a templomdombon kétszáz fős, úgynevezett soros temető terült el, de a legújabb régészeti kutatások során újabb sírhelyekre is bukkantak.

Hogy miért különleges a Szent György-templom belső terében is végzett feltárás, és milyen összefüggésekre derülhet fény a helyszínnel kapcsolatban, az a Trend FM Közkincskereső műsorából kiderül. A helyszínen Kovács Olivér műsorvezető beszélgetett Pap Ildikó Katalin régésszel, a Savaria Múzeum munkatársával.

A rádióadást hallgatva se veszítse el a fonalat! Kattanjon végig galériánkon, mert régi idők képeivel segítünk képbe kerülni!

Apátsági templom, jobbra a Szent Jakab-kápolna, 1967.
Apátsági templom, jobbra a Szent Jakab-kápolna, 1967.
Fortepan - Jankovszky György
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyek

Hirdetés