Új módszert találtak ki a New York-i rendőrök a tilosban parkolás ellen

Gyorsabb, egyszerűbb, mint a kerékbilincs, és jó esély van rá, hogy elterjed.

Kicsit úgy néz ki, mint Spongyabob, és a hivatalos elnevezése (Barnacle) is a tengert idézi fel. Ez a kagylófajta ugyanis megtapad a sziklákon, hajók alján és mindenhol, ahol tud.

A New York-i rendőrség példányai nem annyira a hajókon, mint a tilosban vagy rossz helyen parkoló autók szélvédőin tapadnak meg, és ha beválnak, könnyen elterjedhetnek.

És miért ne válnának be?

A sárga műanyag doboz egy motort rejt, amely két tapadókorongot szippant rá az ablakra, és a hagyományos módszerekkel gyakorlatilag eltávolíthatatlan. Ráadásul egy riasztó is van benne.

Nem kell hosszú percekig térdelve kínlódni a forgalom közepén a rendőrnek, az új eszköz 20-30 másodperc alatt a helyére kerül, és lehetetlenné teszi az autó vezetését, merthogy teljesen takarja a kilátást.

Levenni is csak néhány másodpercig tart, mármint azok után, ha valaki befizeti a 185 dolláros (kb. 70 ezer forint) büntetést.

A Barnacle-t - írja az NBC - néhány napja tesztelik Queens városrészben, de már most biztos, hogy egyre több lesz belőlük, használatukat pedig kiterjesztik egész New Yorkra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech