Újabb utca lesz egyirányú Szombathelyen

Húsvét után nagyon oda kell figyelni az egyik iskolánál.

Egyirányú lesz a szombathelyi Benczúr Gyula utca - közölte lapunkkal kedd reggel a szombathelyi önkormányzat. A szombathely.hu-n nyilvánosan is elérhető bizottsági jegyzőkönyv szerint az egyirányúsításról még 2021 októberében döntött a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül.

Ennek értelmében a 2022. évi tavaszi szünetet követő első tanítási napon, azaz április 20-tól egyirányú lesz a Benczúr Gyula utca a Nefelejcs utca és a Levendula utca közötti szakaszon, vagyis a Gothard Jenő Általános Iskola előtt a Levendula utca irányába.

Tehát így:

Google Maps

Az egyirányúsítással egyébként a páratlan oldalon, tehát az iskolával szemközti oldalon megállási korlátozást is bevezetnek.

Nem ez az első

Ezt a gyakorlatot használta Figyeljen oda! Jövő hét hétfőtől egyirányú lesz a szombathelyi Aréna utca 2020. November 04. 13:44 egyébként az önkormányzat az Aréna Óvodánál is. Egy 2019-es döntés értelmében 2020. november 9-től az Aréna utcába a Thököly Imre utca felől lehet behajtani a Zrínyi Ilona utca irányába. A kerékpáros közlekedés viszont mindkét irányból engedélyezett.

Az egyirányúsítás egyik pozitív hozományaként akkor kiemelték, hogy így biztosítható lesz a parkolás az óvoda felőli oldalon parkométer, vagyis parkoló tárcsa alkalmazásával fél órára.

Szilágyi József (telefonos fotó)

Az átállás egy kicsit nehézkes volt, Egyirányú lett a szombathelyi Aréna utca, de ezt az autósok egy része észre sem veszi 2020. November 11. 15:32 az első napokban ugyanis rendszerint behajtottak az autósok, mert hát a megszokás nagy úr. Az új módi pedig úgy tűnik, jól is működik, csak egy kis idő kellett, amíg alkalmazkodtak az emberek az új forgalmi rendhez.

Reméljük, hasonlóan alakulnak majd a dolgok a Benczúr Gyula utcában is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet