Egyirányú lett a szombathelyi Aréna utca, de ezt az autósok egy része észre sem veszi

Sokan behajtanak a megszokás miatt. Van javaslatunk is a helyzet megoldására.

Olvasók hívta fel a figyelmünket arra, hogy bár hétfőtől, azaz november 9-től egyirányú lett az Aréna utca Figyeljen oda! Jövő hét hétfőtől egyirányú lesz a szombathelyi Aréna utca 2020. November 04. 13:44 , ezt az autósok jó része észre sem veszi. Megszokásból simán behajtanak a forgalommal szemben az utcába.

Olvasó

Az utcába hétfőtől csak a Thököly utca felől lehet behajtani, a Zrínyi utca felől nem. De a megszokás nagy úr.

Olvasó

Az egyirányúsításról egyébként közgyűlési bizottság döntött, azzal indokolták, hogy így biztosítható a parkolás az óvoda felőli oldalon parkométer (parkoló tárcsa) alkalmazásával fél órára. A kerékpáros közlekedés továbbra is mindkét irányból engedélyezett.

Olvasó

Kedd reggel megnéztük a helyszínt, főleg arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire szembetűnő az egyirányú utcát jelző tábla. Meg is találtuk, az Aréna utca jobb oldalán, a Zrínyi kereszteződésnél.

Szilágyi József (telefonos fotó)

Mutatjuk messzebbről is.

Szilágyi József (telefonos fotó)

Világosan látszik, hogy a táblát igazán szemből, a Kanizsai gimnázium irányából látszik, illetve a piac felől érkezők látják.

Viszont sok autós a Batthyány tér felől jön és kanyarodik be az Aréna utcába, ők nem is láthatják ezt a táblát. Így azt javasoljuk az illetékeseknek, hogy az utca másik, óvoda felőli oldalára is helyezzenek ki egy Behajtani tilos! táblát. Még mielőtt elkezdenék büntetni a jóhiszemű autósokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem