Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra benépesítenék a Szent-Györgyi Albert Középiskolát

Kelemen Krisztián szombathelyi képviselő a HVSE szakosztályait a 2011 óta üresen álló intézménybe költöztetné.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Krisztián, a Joskar-Ola lakótelep és városrész önkormányzati képviselője rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol a javaslatát ismertette a sajtó képviselőivel. Mint ismeretes, a Haladás sportkomlexum beruházása a futballpálya átépítésével elkezdődik, ezért a HVSE szakosztályait ideiglenesen valahol el kell helyezni, de ez ügyben döntés még nem született. Kelemen Krisztián szerint ezt a Szent-Györgyi Albert Középiskola épületében meg lehetne valósítani.

Üresen áll, és számos érv szól mellette

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A képviselő kijelentette, 2011-ben Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc bezáratta az iskolát. Ez egy remek lehetőség lenne, hogy újra megnyissa kapuit, hiszen számos érv szól mellette. Frekventált helyen van, és a parkolás is könnyen megoldható, nincs messze a központtól, sőt, több sportoló is a Joskar-Ola lakótelepről jár a Rohonci útra, tehát nekik különösen előnyös lenne ez a megoldás.

Kelemen Krisztián reálisnak érzi javaslatát, és kéri a város vezetését, hogy vegyék figyelembe a döntésnél
Mészáros Zsolt

Az épület teljesen üresen áll, de mivel belülről nincs a legjobb állapotban, és az ablakok is helyenként be vannak törve, ezért minimális beruházás után be lehetne költöztetni a szakosztályokat. A termek üresen állnak, ami sakk vagy akár vívás szempontjából is optimális lehet.

A tornatermet a Sportiskola adja bérbe, ahol jelenleg cselgáncsozók edzenek, de ezek csak időközi foglalkozások, és a helyiség alkalmas valamennyi szakosztály igényeit ellátni. A fűtés kérdése megoldott, hiszen a SZOVA kezelése alatt áll. Télen temperáló fűtés megy, közművekkel pedig rendelkezik az épület.

Kelemen Krisztián szerint az elképzelése reális, és még a városrészben élő emberek is örülnének neki, sőt, még az úgynevezett

szellemiskola

jelző is megszűnne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés