Újra jön az orosz kőolaj a Barátság vezetéken

A Mol közbenjárt és kifizette az oroszok helyett a tranzitdíjat.

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Kedden írtuk Kőolajpara: nem jön az olcsó orosz kőolaj a Barátság-vezetéken 2022. August 09. 16:55 , hogy öt napja nem érkezik „olcsó orosz kőolaj” a Barátság vezetéken, a Mol pedig már akkor is megoldást keresett a problémára, és elképzelhető volt, hogy ők fizetnek majd az orosz nyersolajvezeték-üzemeltető cég Transznyeft helyett, amely azt állította, az orosz bankokra vonatkozó szankciók miatt nem tudta átutalni a tranzitdíjat az ukránoknak.

Ez végül megtörtént, a Mol fizetett, a szállítás pedig napokon belül újraindulhat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság