Kezd alakulni a szombathelyi Március 15. tér, nemsokára ismét lesz élelmiszerbolt is

Mondjuk a tér annyira le volt pukkanva, hogy annál csak jobb jöhetett.

Az elmúlt években lapunk többször is foglalkozott a Március 15. tér állapotával Szombathely megújuló terei – Szombathely lepukkanó terei: 2-2 2017. October 30. 19:52 . Jó, a hely nem lett egy Harlem, de szombathelyi viszonylatban mégiscsak lerobbantnak számított.

Ott van ugye a málladozó, kiürített SZTK Tudják, miért került le a lepukkant SZTK-ról az „Eladó - Sale” molinó? 2018. October 19. 10:19 , szemben az egymás után bezáró üzletek, és mindezt remekül egészítette ki a háború utáni állapotokat idéző Petőfi utcai oszlopsor A Március 15. tér oszlopai láthatóan megoldhatatlan feladat elé állítanak mindenkit 2019. July 11. 12:02 (pillérsor) és a gazverte járda.

Ez a fotó másfél évvel készült a helyszínen
Józing Antal

Elsőként az oszlopokat (pilléreket) sikerült elfogadható szintre pofoznia Elkészült és ilyen lett a Március 15. téri pilléres sarokház 2020. February 12. 11:51 a társasháznak, virág került a virágágyásba, de a fordulat akkor következett be, amikor a közelmúltban megnyitott egy egészséges ételeket áruló üzlet, ami alapjaiban változtatta meg a hangulatot.

Alakul, alakul
Mészáros D. Zsolt

Habár a járda továbbra is rettenetes állapotban van (ahogy az egész városban), de eltűnt a retro újságos bódé és az üzletsoron időközben más szolgálatók és megnyitottak (egy ablakos és egy szolárium, újra nyitott a posta is Ismét nyitva van Szombathelyen a Március 15. téri posta 2021. May 17. 10:51 ).

Balra azok a bizonyos oszlopok
Mészáros D. Zsolt
Több ikonikus vendéglátóhely Ennek is vége: bontják a Red King Pubot a Március 15. téren 2020. December 03. 07:29 volt itt, aztán sokáig semmi.

És ha minden igaz, a tér további változás elé néz.

Lapunk információi szerint várhatóan ez év végén megnyitja kapuit egy élelmiszerbolt (Tom Market), ami újabb lépcsőfokot jelenthet a gödörből való kikeveredéshez.

Néhány más üzlethelyiség is újra nyitott
Mészáros D. Zsolt

Mint arra az idősebbek emlékeznek, még a nagy bezárások előtt volt itt egy egészen elfogadható ábécé, majd egy éjjel-nappali üzemelt, hogy az is lehúzza a rolót a Király utcai Reállal Ismét egy élelmiszerbolttal kevesebb Szombathely belvárosában 2017. March 08. 16:45 és a közeli Match-csel Megszűnnek a Match üzletek 2012. December 19. 14:54 egyetemben.

Azért van még mit tenni
Mészáros D. Zsolt

Abban azért bízunk, hogy a városi költségvetésben lesz pénz néhány négyzetméter aszfaltra, aztán már „csak” az SZTK épületével kellene valamit tenni.

No de ezek után miért ne legyünk optimisták?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely