Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ungár Péter: Ma kiderül, hogy a Fidesznek fontosabbak-e a zalaegerszegi emberek, mint a szombathelyiek

Az LMP-s országgyűlési képviselőt a kínai egyetem nemzetbiztonsági kockázatairól és a Fidesz "oltásellenes baloldal"-kampányáról is kérdeztük.

Ungár Péter szokásos, csütörtöki "heti gyors" sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Hende Csaba országgyűlési képviselő éppen a kormánynál tárgyal a szombathelyi költségvetés kompenzációjáról Nem lesz kompenzáció az elvett iparűzési adó miatt March 30. 18:20 . Amire a járványhelyzet és a kormányzati intézkedések Itt a nagy Orbán bejelentés 2020. December 19. 13:39 , elvonások következtében kialakult hiány miatt van szükség.

Ungár Péter
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az LMP országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy tavaly december elején a kormánypárti vezetésű megyejogú városok (köztük Zalaegerszeg) az iparűzési adó csökkentése Itt a nagy Orbán bejelentés 2020. December 19. 13:39 miatt egyenként 1,38 milliárd forint támogatást kaptak, az ellenzéki vezetésű városokat nem kompenzálták. Ungár kijelentette, ha Hende Csaba jól végzi a munkáját, akkor Szombathely is megkapja ezt a támogatást. Ha nem, akkor bebizonyosodik, hogy a Fidesznek többet érnek a zalaegerszegi emberek, mint a szombathelyiek.

Mivel Ungár az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja, feltettük a kérdést, hogy a bizottságban történt-e valami érdemleges a Budapestre tervezett kínai egyetem ügyében. Ungár ugyanis hétfőn a parlamentben az egyetem nemzetbiztonsági kockázataira hívta fel a figyelmet, és nem kapott érdemi válaszokat kérdéseire.

A képviselő most elmondta, azóta ülésezett a bizottság, ahol az ellenzéki bizottsági tagok ismét feltették kérdéseiket, de ott sem kaptak választ. Ungár ismét kifejtette, hogy a kormány hibát követ el azzal, hogy közpénzből telepít ide egy kínai egyetemet, ahelyett, hogy a hazai felsőoktatást és a magyar egyetemistákat támogatná.

Azt is megkérdeztük, mi a véleménye a Fidesz húsvétkor indított "oltásellenes baloldal" kampányáról A Fidesz hivatalosan is beindítja a baloldalt oltásellenesnek kikiáltó kampányát April 03. 10:24 . Azt mondta, nem gondolja, hogy a jelenlegi helyzetben a kormánynak támadnia kellene az ellenzéket. A kampány valótlan állításom alapul, az ellenzék nem oltásellenes, többször felszólaltak az oltások mellett, azt is bejelentették, amikor beoltották őket.

Őt AstaZenecaval oltották, amiről rossz híreket is terjesztettek, de ez a vakcina is jobb, mint a semmi. Ungár is arra biztatott mindenkit, hogy oltsa be magát.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra