A Momentum is Ungár Pétert támogatja az ellenzéki előválasztáson Szombathelyen

Ez is eldőlt. A Momentum nem indít önálló jelöltet az ellenzéki előválasztáson. László Győző alpolgármester és Lukács Dániel megyei elnök kedden jelentette be, hogy ők is beállnak az LMP-s politikus mögé.

A Momentum Ungár Pétert (LMP) támogatja az ellenzéki előválasztáson, Vas megye 1. választókerületében. Ezt László Győző, Szombathely alpolgármestere és Lukács Dániel, a Momentum Vas megyei elnöke közölte kedden egy Fő téri sajtótájékoztatón.

Ungár Péter bejelentő
Balról: Lukács Dániel, Ungár Péter, László Győző.
Mészáros D. Zsolt

László Győző kijelentette, a szombathelyi Momentum nem indít saját jelöltet az előválasztáson, Ungár Pétert ajánlják a város és a lakók figyelmébe. Hozzátette, személyesen ő is Ungárt támogatja.

Lukács Dániel azt mondta, a szombathelyi Momentum-szervezet hosszú mérlegelés után hozta meg a szerinte legjobb döntést, ahhoz, hogy jövőre leváltsák Hende Csabát. Mint mondta, 2022-ben 12 évnyi „rémkormányzásnak” vetnek véget azzal, hogy leváltják a Fideszt.

Ehhez Ungár Péter a legjobb választás, aki képviseli a Momentum által is fontosnak tartott értékeket – mondta. Megjegyezte, meg van győződve arról, hogy Ungár az előválasztáson is és jövőre az országgyűlési választáson is sikeresen szerepel.

Ungár Péter bejelentő
Ungár Péter és László Győző.
Mészáros D. Zsolt

Ungár megtiszteltetésnek tartja, hogy a Momentum támogatja őt, hiszen a pártban olyan emberek vannak, akikkel a 2019-es önkormányzati választáson, illetve egy évvel korábban, a derkovitsi rendkívüli választáson is együtt dolgozott. Kijelentette, a Momentum elkötelezett a kormányváltás, a politikai megújulás mellett.

László Győző egyébként tavaly novemberben jelentette be, László Győző, Szombathely alpolgármestere belépett a Momentumba 2020. November 03. 11:42 hogy belépett a Momentumba, korábban az MSZP tagja volt.

A Momentum egyébként sokáig saját jelöltben gondolkodott, szóba került Iker Áron, majd László Győző indulása is.

A jelenleg is országgyűlési képviselő Ungár támogatását elsőként a Jobbik jelentette be Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik 2021. June 11. 15:25 június közepén. Június végén kiderült, Karácsony Gergely és az MSZP is Ungár Pétert támogatja Szombathelyen 2021. June 29. 14:48 hogy az MSZP is Ungár mögé állt be, Karácsony Gergely, budapesti főpolgármester, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje is támogatásáról biztosította az LMP-s politikust.

Ungár Péter bejelentő
Megállapodtak.
Mészáros D. Zsolt

Július 23-án Karácsony Gergely, Nemény András, Szombathely polgármestere és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kampánygyűlésen Karácsony Gergely és Ungár Péter nagyot kampányolt a szombathelyi Fő téren 2021. July 23. 20:27 ajánlották a szombathelyieknek Ungár Pétert; az eseményen Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház alapító-igazgatója is felszólalt.

Szombathelyen jelenleg három ellenzéki képviselőjelöltről tudunk. Ungár Péter mellett indul az ellenzéki előválasztáson Czeglédy Csaba (DK) városi képviselő és Koczka Tibor, szintén városi képviselő, volt fideszes alpolgármester, aki két és fél éve szembefordult a kormánypárttal. Koczka Pálinkás József pártja, az Új Világ Néppárt támogatását élvezi.

A szombathelyi előválasztási esélyekről nemrég készült egy felmérés, amiről itt olvashatnak A legszorosabb előválasztási csata Szombathelyen várható, fej fej mellett áll Ungár Péter és Czeglédy Csaba 2021. August 07. 12:33 bővebben.

Közülük kerül majd ki az ellenzéki előválasztás győztese, aki tavasszal, az országgyűlési választásokon Hende Csaba (Fidesz) ellenfele lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet