Emberek, ezt miért kell? Most az Uránia udvar széli sarkot használják szemétlerakónak

A szemetelők tíz lépéssel arrébb mentek?! Gratulálunk a leleményükhöz!

Belváros szíve, Szombathely, kánikula és déli 12 óra. A Fő tértől egy kőhajításnyira, az Uránia udvar legszélén, közvetlenül az átjáró melletti sarkon fotóztuk ezt a csendéletet. Az alkalmi, útszélére dobott szeméthalomban építési törmeléket, leszanált számítógép billentyűzetet, kiselejtezett lámpákat, pizzás dobozokat, és sok-sok műanyag üveget véltünk felfedezni.

kép
Olvasó

Olvasónk még pár hete jelezte szerkesztőségünknek, hogy itt, az utca másik oldalán, a szombathelyi Fő tér mögötti térségben (az Uránia udvar társasházakat övező részén) az út melletti kukák környékén, a kiszórt szeméthalmok között patkányok futkosnak:

hármasával, ötösével.

Azért, mert azt a térséget is illegális szemétlerakónak használják.

Úgyhogy akkor már mi is kinéztünk a Fő tér mögötti parkolóhoz. Szeméthalmok és patkánytanya a szombathelyi belvárosban 2015. July 24. 11:04 Ha patkányokat nem is láttunk széttört műanyag asztalt, kidobott mindenféle limlomot, leszanált gyümölcsös ládákat azért bőséggel találtunk.

kép
Olvasó

Jelentjük, most ott, az utca másik oldalán valóban jobb a helyzet, viszont itt undorító mértékben gyűlik szemét. A szemetelők tíz lépéssel arrébb mentek?! Gratulálunk a leleményükhöz!

A SZOVA korábbi közleménye - most is aktuális

A SZOMHULL Nonprofit Kft. és a tevékenységében alvállalkozóként közreműködő SZOVA Zrt., mint a város köztisztaságáról gondoskodó szolgáltatók mélyen elszomorítónak tartják az Uránia udvar parkolójában kialakult állapotot. A belvárost csúfító szeméthalom ismét a lakosság tájékozatlanságának vagy nemtörődömségének eredménye.

A szemét hulladékgyűjtő mellé való kihelyezését - hacsak nem SZOVA-logóval ellátott zsákba került; a cikket illusztráló képek tanúsága alapján jelen esetben nem erről van szó - önkormányzati rendelet tiltja. A hulladékgyűjtő edények, vagyis a kukák környékének tisztán tartásáról pedig a kukák tulajdonosainak kell gondoskodniuk. A társaságunktól megrendelt szolgáltatásnak nem része az edény mellé tett szemét elszállítása, tehát nem a mi munkatársaink hibáztak, amikor ott hagyták a hulladékot.

A helyzet megoldása a következő módokon lehetséges: a kihelyezett hulladékgyűjtők tulajdonosai megrendelik a SZOMHULL Kft.-től a szemét elszállítását díjfizetés ellenében, vagy SZOVA-logós zsákokba szedik, és a kukák mellé teszik a felhalmozott hulladékot. (A kommunális hulladék gyűjtésére alkalmas logózott zsákot a társaság Jászai Mari úti telephelyén lehet vásárolni.)

A SZOVA Zrt. számít az illetékesek megértésére és együttműködésére, illetve bízik abban, hogy a belvárost csúfító szeméthalom mielőbb hulladékgyűjtő udvarunkba kerül!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Aktuál