Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Van egy új operatív törzsünk

Ők a gazdasági élet újraindításáért felelősek.

Kedden megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs, ennek kapcsán pedig azt mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy a következő hetek döntései arról szólnak majd, hogy Európa legsikeresebb oltási kampányával szerzett előnyünket hogyan váltsuk „aprópénzre”.

Idén ugyanis el kell érnünk az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, annak érdekében, hogy támogatást tudjunk adni a terhek jelentős részét viselő magyar családoknak a személyi jövedelemadójuk visszatérítésével – mondta új videójában Szijjártó-

Úgy gondolja, hogy bár komoly versenyelőnyre tettünk szert, a versenyt még nem nyertük meg. A járvány utáni új világgazdasági korban ugyanis hatalmas vetélkedés indul meg az országok között a gyártási és szolgáltatási kapacitásokért, a tőkéért, a képzett munkaerőért, illetve verseny az adórendszerek között.

Azt állítja, az eddigi sikereinket a gyors döntéseknek köszönhetjük és ezt az előnyt most is szeretnék kihasználni. A következő hetekben számos olyan javaslattal fog előállni a kormányzat, amelyek javítani kívánják a magyar vállalkozások működési környezetét és lehetővé teszik, hogy Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesévé váljon.

A cél, hogy minél több beruházás érkezzen Magyarországra, ezek a fejlesztések a magyar embereknek nyújtsanak megélhetést és folyamatosan növeljék a magyar gazdaság hozzáadott értékét és technológiai színvonalát – mondta Szijjártó.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra