Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Vándorcirkusz - Gyurcsány-vándorkiállítást rendez a CÖF

"Meghamisítani a valóságot, és ezzel szavazatot szerezni egyetlen élő istenüknek, egyúttal saját maguknak is."

"Minden év márciusában egy ágrólszakadt cigánycsalád vert sátrat a falu végén, és sípok, dobok fülsiketítő lármájával hirdette a legújabb találmányokat. Először a mágnest mutatták be. Egy testes, torzonborz szakállú, verébkezű cigány, aki Melchiades néven mutatkozott be, harsány hangon bocsátotta közszemlére a macedóniai alkimista bölcsek nyolcadik csodáját, ahogy ő nevezte. Két fémrudat hordott házról házra, és mindenki rémülten látta, hogy az üstök, fazekak, parázsfogó vasak, tepsik leesnek a helyükről, a fa kiszakadni kívánkozó szögek és csavarok elszánt igyekezetétől recseg, a régóta elkallódott tárgyak is sorra előbújnak onnan, ahol a legjobban keresték őket, és eszeveszett kavarodásban vonszolják magukat Melchiades bűvös vasai után. – A dolgoknak is megvan a maguk élete – hirdette a cigány érdes kiejtéssel –, csak fel kell ébreszteni a lelküket.”

Mi más juthatna az ember eszébe, amikor olvassa a CÖF bejelentését arról, hogy országjáró vándorkiállítást rendeznek Gyurcsányról, az őszödi beszédről, és a 2006-os vérbe fojtott forradalomról. Egy hatalmas különbséggel. Marqueznél, amikor Jose Arcadio Buendia meghülyült a mágnesek varázserejétől, és elindult velük aranyat vadászni, Melchiades, a cigány volt annyira becsületes, felvilágosította, hogy arra nem jó. Visszaadta Buendia pénzét, és ezzel egy halálon is túlmutató barátság vette kezdetét. No most, a CÖF szándékai a Gyurcsány-vándorcirkusszal semmiben sem különböznek Marquez cigányaiétól, azaz, megvezetni a bávatagokat.

Meghamisítani a valóságot, és ezzel szavazatot szerezni egyetlen élő istenüknek, egyúttal saját maguknak is. Szánalmas a kísérlet egyébként, hiszen mi, akik akkor már a tudatunknál voltunk, mind emlékszünk, mi és hogyan történt azon a napon, aki fiatalabbakat pedig meg szeretnének téríteni, esetleg föltehetik a kérdést, ha Gyurcsány ekkora nagy tömeggyilkos, hogyan lehetséges mégis az, hogy itt grasszál közöttük azzal a rejtett képességgel, hogy bármikor kilőheti a szemüket. Szánalmas a CÖF és a tartótisztje, a Fidesz is, mert tizenöt év után sincs semmi mondanivalója. Nem arról beszél, hogyan virágoztatná föl és ki az országot, hanem arról, Gyurcsány hogyan cseszte el, ha egyáltalán.

Visszatérve a CÖF vándorcirkuszához, mint a nagy bejelentésből kiderül, bemutatják ezen a zavargások során használt eszközöket és fegyvereket is. Nos ez delikát. Mit vajon? Bár nem minden ifjú látott még kockakövet, és az elkötött tank is újdonság lehet nekik, sőt, a vasdorongok is, amelyekkel a békés, keresztény fiatalok a rendőrök lábát óhajtották szilánkosra törni. Cinikusan mondhatnám, hogy az ellopott Túró Rudit is ki lehetne állítani, meg a gyufát, amivel fölgyújtották a tévészékházat. Illetve még felhívással is lehetne fordulni a vándorcirkuszon élvezkedőkhöz, hogy ne szarják és hugyozzák össze az aktuális teret, mint dicsőséges elődeik.

A nagy hírről szóló tudósítás alatt találtam a kommenttengerben egy hozzászólást, amelyik a lehető legtömörebben foglalja össze a leendő kiállítás lényegét: „Besúgók, munkásőrök és háromperhármasok demonstrálnak a régivágású (baszóhajós, ereszes) kereszténydemokrata rezsim mellett 2021-ben. Örkény István, beszarsz.” – Bár nagy valószínűséggel ez is teljesen mindegy, amikor a Pesti Tv-ben a huszonhárom éves aktivista műsorvezető is emlékszik arra, ő is ott volt akkor (nyolc évesen ezek szerint), ergo megint van egy Dózsa László 1942-őnk, sőt, azt is tudjuk, hogy Kocsis Máté anyukája is alig menekült meg Gyurcsány karmai közül.

A valóság olyan mértékű átszabásával van dolgunk, ami az igazat már nyomokban sem tartalmazza. Miheztartás végett pedig jegyezzük azért meg a CÖF pár héttel ezelőtti közleményét is: „Közeledik annak az ideje, amikor az egyre súlyosbodó provokációk miatt – soha nem látott méretekben, békét sugallva, meghívva az operatív törzset és a pandémia legyőzésében részt vevő összes honfitársunkat, hősies munkájukat személyesen is elismerve – közösen haladhatunk a Békemeneten.” Túl azon, hogy ki provokál és kit, ezt majd, ha meglesz a választási vereségük, és olyan hőstetteket visznek véghez, mint amiről ma vándorcirkuszt prezentálnak, bűnjelként vegyük elő.

Mint a demokratikus államrend megdöntésére szóló felhívást. Mint ahogyan 2006-ban is az történt, nem más vezetésével, mint maga Orbán Viktor, aki viszont, amikor sikerült kirobbantania a zavargásokat, a páncélozott géperejű járművével messze menekült, mert beszari alak volt már akkor is. Ez a vándorcirkusz, amit a CÖF most utaztatni fog szerte a városok köztereire, a szánalmas röhejességén kívül azt is mutatja, mi várható a vereségük esetén. Ugyanaz. Ezt tudják. Szarni, hugyozni, hőbörögni nagymagyarországos zászlóba csomagolva. Fölgyújtani az országot, mert ehhez nekik joguk van. S ha a törött lábú rendőr visszaüt, akkor sivalkodnak. Szánalmas és nagyon veszélyes bagázs.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény