Váratlant lép a Huawei az amerikai szankciókra

Vagy belebukik, vagy feladja a leckét az egész világnak.

Június 2-án a Huawei Technologies elindítja saját, Harmony névre hallgató operációs rendszerét – írja a Reuters hírügynökség.

A kínai óriáscégnek ez az első nagy válaszlépésre arra, hogy Trump elnöksége alatt a Google megszüntette a Huawei-telefonok műszaki támogatását, és letiltotta a Google Mobile Szolgáltatások eléréséről, amire az Android-applikációk fejlesztése épül.

Nemzetbiztonsági indokokra hivatkozva a kínai cég nem vásárolhat bizonyos amerikai technológiákat sem, így rákényszerül a saját fejlesztésekre.

Kérdés az, hogy a Huawei ezen akadályok miatt tovább veszít-e piaci részesedéséből (egykor a legnagyobb mobilgyártó volt, ma már csak a hatodik), vagy éppen a kényszerpálya miatt erősödik meg annyira, hogy feladja a leckét a nyugati cégeknek.

Azt még nem lehet tudni, hogy a Harmony milyen gyorsan jelenik meg a Huawei-eszközökön, hogy csak az újabb gépekre telepítik vagy a régi telefonok is megjelenik-e frissítés formájában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech