Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Frissítés: Varnus Xavért a szombathelyi Mérei Tamás vádolta meg szexuális zaklatással

Az orgona művész ezt állítja Facebook-posztjában. Mérei Tamás időközben reagált is Varnus Xavér vádjaira.

Október hatodikán a Hit Gyülekezet rádiójában, a Hit Rádióban készített egy beszélgetést az ott szerkesztő-műsorvezetőként dolgozó Cseszkó Tamás egy névtelen betelefonálóval. ( A telefonbeszélgetést itt lehet meghallgatni. )

Varnus Xaver megnevezte vádlóit
Varnus Xaver Facebook

A férfi azt mesélte, hogy pár évvel a rendszerváltás előtt 15 évesen együtt koncertezett egy olyan orgonaművésszel, akit jól ismert és ismer az ország, és aki olyan művészeti teljesítményt tett le az asztalra, mint egy Mátyás-templomban megrendezett koncert. A telefonáló nevet nem mondott, de elmondta azt is, hogy egy egyébként nyíltan homoszexuális férfiról van szó.

A történet lényege, hogy egy közös esti koncertjük után hajnalba nyúló beszélgetés közben az orgonaművész többször is ajánlatot tett neki, amiben arra akarta rávenni, hogy szexeljenek.

A telefonáló elmondása szerint beszélgetésük másnapján az orgonistához egy újságíró barátja csatlakozott, akivel egy kirándulás alkalmával, magukat senkitől sem zavartatva szexuálisan elégítették ki egymást.

Bár az eltorzított hangú telefonáló nevet nem mondott, az elmondottakból sokan könnyedén gondolhattak Varnus Xavérra.

Az orgonista aztán csütörtök éjjel egy Facebook-posztban nevezte meg vádlóját:

Cseszkó Tamás és Mérei Tamás egy rendezvényen
Mák Dóri - Divatbemutató kicsi másképp alapítvány Facebook-oldal

kiírom tehát a nevét: a szombathelyi Mérei Tamás csellóművészről van szó, aki évekig a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar igazgatója volt, akit százmilliós pénzügyi visszaélés gyanúja miatt 2015. januárjában azonnali hatállyal kirúgtak 153 milliós hiány miatt menesztették a szombathelyi szimfonikus zenekar igazgatóját 2015. February 13. 13:30 ,

De nem csak Mérei nevét írja le a Facebookon Varnus, hanem kitér a beszélgetést készítő, majd adásba szerkesztő Cseszkó Tamásra is:

Cseszkó Tamás készítette vele ezt az interjút, aki Hit rádiós műsorvezetése mellett hosszú ideig Mérei Tamás munkatársa volt mint a Szombathelyi Szimfonikusok sajtósa, és akit idén áprilisban ítéltek el Elítélte a bíróság Cseszkó Tamást, a PLT lapigazgató-felelős szerkesztőjét 2017. April 20. 11:16 első fokon egyéves, felfüggesztett börtönbüntetésre a Szombathelyi Járásbíróságon, “üzletszerűen elkövetett költségvetési csalásért és egyéb bűncselekményekért”

Xavér azt is hozzáteszi, hogy a mostani lejárató akció mögött az állhat, hogy Mérei 2014-ben, mint a szombathelyi zenekar igazgatója nem akarta beengedni őt a helyi Bartók Terembe egy Szulák Andreával közös műsorukkal. Ám Varnus Méreit megkerülve, végül mégis bejutott a koncertterembe. Ő azt írja, ez lehet a mostani bosszú oka.

Varnus Xavér szerint Mérei vádolta meg őt
Vágvölgyi Bálint

Az orgonista azt is leírta, hogy ő a rendszerváltás előtt Kanadában élt, és csak 1989-ben térhetett haza. 1990. április 20-án adta a budapesti Egyetemi templomi koncertjét, majd második és harmadik koncertje 1990. augusztusában volt a Mátyás-templomban. Méreivel csak később, 1992-ben találkozott, aki akkor már 19 éves volt.

Vállaljátok hát a neveteket, bizonyítsátok a tényeket, hozzátok a tanúkat, pontos évszámokat, ellenkező esetben nem csak a jog szigorával fogtok találkozni, merthogy azzal most már biztosan szembe kell néznetek, de az erkölcsi megvetéssel is, amely a másokat elveszejteni akaró morális hullákat sújtja.

- zárja Facebook-posztját a Varnus Xavér.

A posztot teljes egészében alább lehet olvasni.

Xaver Varnus

NYILATKOZAT A múlt héten névtelen telefonáló hívta élő adásban a Hit Rádió egyik műsorvezetőjét, Cseszkó Tamást, és nevemet ki nem mondva, de személyemet felismerhetően körülírva azzal rágalmazott...

Mérei Tamás reagált időközben Varnus Xavér vádaira

1. V.X. megnyilatkozása jól illik abba a sorba, ami a többi zaklatóra is jellemző, nem is érti, hogy mi a probléma. Tényeket ferdít el, másokat hibáztat ahelyett, hogy mélyen magába nézne.

2. V.X. egy lemezfelvételről beszélt, az általam elmondott történet viszont korábban történt, amikor még kétségtelenül kiskorú voltam.

3. A zaklatás szempontjából viszont véleményem szerint teljesen mindegy, hogy valaki felnőtt, vagy kiskorú, ha olyan szituációba kerül, amely számára kényelmetlen, szabadulni szeretne belőle, és nem tud a helyzettel mit kezdeni, az értelmezésem szerint zaklatás.

4. V.X. pechére voltak mások is ezeken a napokon a helyszínen, egyikükkel sikerült az imént beszélnem, az ominózus éjszaka egy részénél ő is jelen volt, és megerősítette az általam elmondottakat.

5. Az interjúban a hallgatókra való tekintettel nem osztottam meg minden részletet, de jelezném, hogy V.X. több különböző szexuális tevékenységi formára próbált rábeszélni, és egyéb verbális és nonverbális zaklatásnak voltam kitéve a szó szoros értelmében.

6. V.X. tipikus példája az áldozathibáztatásnak. A múltamban turkál, azt állítva, hogy eljárás indult ellenem, pedig nem történt ilyen. Azóta köztudott, hogy az általam vezetett intézményben történt adminisztrációs kifogások miatt egy éves rendőrségi vizsgálat zajlott szigorú ügyészi felügyelet mellett, mely megnyugtató eredménnyel zárult, kiderült, hogy egyetlen vádpont sem állja meg a helyét, bűncselekmény hiányában elutasították a feljelentést.

7. V.X. egyúttal a Hit Rádió műsorvezetőjének hitelességét is megpróbálja megkérdőjelezni. Vélhetően a Googleban található álhírportálok cikkeire hagyatkozik, a valóság ugyanis az, hogy Cseszkó Tamás az imént mutatta meg az erkölcsi bizonyítványát, melyben világosan szerepel, hogy büntetlen előéletű.

8. V.X-et tudatosan, nem gyávaságból nem neveztem meg. Célom az volt, hogy felhívjam a társadalom figyelmét az ilyen típusú zaklatásokra is.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra