Vas megyei politikusok is érintettek egy milliárdos adócsalási ügyben

Ráadásul a volt országos és megyei rendőrfőkapitány, a megyei közgyűlés elnöke és alelnöke is pont a zűrös időszakban volt az érintett őrző-védő cég igazgatóságának a tagja.

Üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntett miatt akcióztak a NAV nyomozói több őrző-védő cégnél, a gyanú szerint több milliárd forintnyi kárt okozhattak az államnak – írja a Privátkopó.hu .

A lap két céget is megnevez: a sárvári székhelyű S-Group Közép-európai Zrt.-t ás és a budapesti központtal működő DIS Security Kft.-t.

Az eredetileg Szombathelyen alapított S-Group Közép-európai Zrt. azért érdekes, mert az Opten szerint 2015 és 2019 között - a feltételezett bűncselekmények elkövetésekor - a cég igazgatóságában tag volt:

 • Orbán Péter volt országos és Vas megyei rendőrfőkapitány,
 • Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés jelenlegi fideszes elnöke,
 • Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés jelenlegi fideszes alelnöke,
 • Szepesi Attila, Dunaújváros egykori fideszes alpolgármestere, 2019-től önkormányzati képviselője.
 • A lap úgy tudja, hogy a nyomozás jelenlegi stádiumában egyikükkel sem közöltek gyanúsítást.

  A Nyugat telefonon kereste Majthényi Lászlót, majd miután nem értük el, írásban is elküldtük a kérdéseinket neki. Egyelőre nem kaptunk választ. Írásban kerestük az időközben tulajdonost váltott S-Group Közép-európai Zrt.-t is.

  Ha megjönnek a válaszok, frissítjük írásunkat.

  A Privátkopó egyébként úgy tudja, hogy a NAV még 2018-ban indította el a nyomozást - üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanújával - több őrző-védő cég tulajdonosa, vezetője ellen. Hogy ezt a szektor jelenleg erősebben ellenőrzi a NAV, lapunknak is megerősítették.

  A NAV-nyomozók gyanúja szerint a költségvetési csalás azzal valósult meg, hogy a fenti cégek dolgozóit papíron egy harmadik cég, a NEIRDA Guard alkalmazta, amely viszont nem fizette be az államkasszába a járulékokat és az áfát.

  A NAV kérdésünkre annyit válaszolt, hogy folyamatban lévő ügyről nem hozhatnak nyilvánosságra részleteket.

  Amúgy nem kispályás cégekről van szó. Az Opten szerint a jelenleg 762 embert foglalkoztató S-Group Közép-európai Zrt.-nak a 2020-as árbevétele közel 7,5 milliárd forint volt.

  A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

  Frissítés:

  Időközben megérkezett az S-Group Közép-európai Zrt. válasza is, amit itt olvashat Jogi lépéseket fontolgat a költségvetési csalással gyanúsított sárvári őrző-védő cég a NAV intézkedése ellen 2022. June 02. 15:45 .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Jogi lépéseket fontolgat a költségvetési csalással gyanúsított sárvári őrző-védő cég a NAV intézkedése ellen

  A vezérigazgató azt írta, minden fórumot felhasználnak a cég jó hírnevének megőrzéséért.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet