Új főszerkesztő a Vas Népénél, nincs már főszerkesztő-helyettes

Folyamatosak a változások a kormánysajtónál.

Legalább fél évig új, megbízott főszerkesztő irányítja a Vas Népe című megyei napilapot. Lórincz-Farkas Esztert öt éve nevezték ki a lap élére, ő most anyai örömök elé néz, egyelőre hat hónap szabadságot kért.

A megbízott főszerkesztő Pásztor Zoltán lesz, aki régóta a Médiaworksnél dolgozik, legutóbb a Fejér megyei napilap főszerkesztő-helyettese volt.

Közben a Vas Népénél Nagy Ildikó főszerkesztő-helyettesi megbízatását visszavonták, és szerkesztői munkát kapott. Egyébként a lapcsoport minden megyei napilapjánál megszüntették a főszerkesztő-helyettesi posztot. Információink szerint most három szerkesztő és hat újságíró dolgozik a lapnál.

A KESMA alapítványba bevitt kormánysajtó zászlóshajója a Médiaworks, a céghez tartozik a megyei napilapok többsége. A kormánysajtónál az április 3-i választások óta folyamatos a leépítés, Elbocsátások a kormánypárti Zalai Hírlapnál May 26. 17:23 a Vas Népét ez azért kerülte el, A Vas Népe megússza a létszámcsökkentést, de így is távozik a szerkesztőség fele June 08. 14:10 mert ketten felmondtak, egy újságíró pedig a nyugdíj előtti „sétálást” választotta, és egyébként is kevesebben voltak, mint a többi napilapnál.

A nyomtatott újságok példányszáma egyébként már jó ideje folyamatosan zuhan. Hatalmasat zuhant egy év alatt a nyomtatott újságok példányszáma 2021. September 22. 14:57

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet