Már áll az ideiglenes sátor a felújítás alatt álló szombathelyi vásárcsarnok mellett

Itt dolgozhatnak a csarnokból kiszoruló kereskedők.

Felállították az ideiglenes sátrat a szombathelyi vásárcsarnok mellett – posztolta a Facebookon Kelemen Krisztián képviselő.

Ebbe a sátorba költözhetnek a csarnokból kiszoruló kereskedők a felújítás idejére. Nemrég egyébként megmutattuk, Kíváncsi vagy, hogy néz ki most a vásárcsarnok lezárt emelete? 2020. March 08. 06:52 hogyan néz ki a lezárt felső emelet, és beszélgettünk az árusokkal Örülnek, de félnek is az árusok a szombathelyi vásárcsarnok felújításától 2020. March 06. 19:23 is a felújításról és sok egyébről.

A szombathelyi vásárcsarnok felújítását még az előző városvezetés tervezte meg és készítette elő. Bő három évvel ezelőtt jelentették be Több mint kétmilliárd forintból újulhat meg a szombathelyi Vásárcsarnok 2016. April 19. 07:44 a terveket, azzal, hogy nem egyszerre, hanem külön-külön újítják fel a két csarnokot, a felújítás idejére sátrakat állítanak fel a csarnok mellett.

Az eredeti látványterv
H

Tavalyelőtt áprilisban kiírták a közbeszerzési pályázatot, Megkaptuk a hivatalos választ, mikor állnak neki a szombathelyi piac felújításának 2018. May 23. 09:07 novemberben kiderült, Elbukott a szombathelyi vásárcsarnok közbeszerzése 2018. November 06. 15:23 hogy nem volt értékelhető ajánlat, így elbukott a pályázat.

Csak jóval drágábban vállalták volna a felújítást

Ez azt jelentette, hogy a rendelkezésre álló uniós forrásnál sokkal magasabb összegért vállalta volna az egyetlen pályázó a munkát. A pályázó cég nettó 1 milliárd 988 millió forintot kért, a pénzügyi keret azonban csak nettó 1 milliárd 84 millió forint. Vagyis 900 millióval többe került volna a vásárcsarnok felújítása, mint amennyi pénz van rá.

Tavaly áprilisban úgy döntött a közgyűlés, hogy lefaragják a költségeket, és néhány dolgot kivettek a tervekből.

A módosításokkal ki is írták Le akarják faragni a szombathelyi vásárcsarnok felújítási költségeit, hogy beleférjenek a keretbe 2019. April 23. 07:29 az új közbeszerzési pályázatot, de mint kiderült, így is 350 millióval túllépte a keretet a legolcsóbb ajánlat is.

Decemberben megkérdeztük a városvezetést, mi lesz most a vásárcsarnokkal, akkor azt a választ kaptuk, hogy megvizsgálják, a vásárcsarnok felújítására nyert uniós pénzt fel lehet-e használni másra a városban, a vásárcsarnokra pedig másik uniós pályázaton próbálnak pénzt szerezni.

Ehhez képest a januári közgyűlés arról döntött, hogy az önkormányzat hozzáteszi a kerethez a hiányzó 350 milliót, így végre elkezdődhet a Vásárcsarnok felújítása. Közben pedig kérelmet nyújtanak be a pályázat kiírójához, hogy ezzel a 350 millióval egészítsék ki az uniós támogatást, így a város visszakaphatja a pénzét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely