Két vasi tűzoltó is menti a törökországi földrengés áldozatait

Magyarország kedden újabb alakulatokat küld a túlélők keresésére.

Hétfőn este elindult Magyarország hivatalos mentőcsapata, a HUNOR mentőszervezet Törökországban, köztük két vasi tűzoltóval - írja a Vas vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság weboldalán .

A török-szír földrengés túlélőinek kutatására indult "elitalakulat" ötven fős, köztük hatan a mentőszolgálat állományába tartoznak. A csapat mindemellett több tonnányi felszerelést és két személykereső kutyát is vitt magával, így gyorsítva a keresést.

Veiczer Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester is Törökországba utazott
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Az alakulattal egyébként két vasi is utazott: Ökrös Árpád tűzoltó őrnagy, a Vas vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadója és Veiczer Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője.

További csapatok indulhatnak

Kedd délelőtt Szijjártó Péter külügyminiszter az MTI-nek arról beszélt, még a nap folyamán további három mentőcsapat - a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, az Életjel Mentőcsoport és a Baptista Szeretetszolgálat - 40 millió forintos gyorssegélyből indulhat el Törökországba. Ez további 46 mentőt és 15 mentőkutyát jelent.

A tárcavezető elmondta, a kormány 50 millió forintot adott a Máltai Szeretetszolgálatnak , hogy két mobil klinikai egységét vigyen azokba a térségekbe, ahol a legnagyobbak a károk, ahol a legtöbb a sérült és az ellátásra váró ember.

Tovább nőtt az áldozatok száma

Szintén az MTI számolt be róla, hogy a török katasztrófavédelem (AFAD) közlése szerint 3381-re nőtt a halálos áldoztok száma, a sebesülteké pedig már meghaladja a 20 ezret is.

Ahogy arról korábban mi is írtunk Több mint 2300 halálos áldozata van a török-szír földrengésnek February 06. 17:25 , hétfő hajnalban a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország és Szíria egy részét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló