Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döntött az Ítélőtábla, nem volt szabálytalan Molnár Miklós vezérigazgatói kinevezése a Vasivízhez

A Győri Ítélőtábla felülbírálta a szombathelyi bíróság első fokon hozott ítéletét.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Győri Ítélőtábla október 8-i ítéletével hatályon kívül helyezte a Szombathelyi Törvényszék június 22-én hozott ítéletét, és megszüntette az ügyben folyó eljárást - tudtuk meg a lapunkhoz eljutott ítéletből.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Szombathelyi Törvényszék Virányi Balázsnak, a Vasivíz Zrt. akkor hivatalban lévő igazgatósági tagjának a feljelentése alapján A bíróság első fokon érvénytelenítette a Vasivíz vezérigazgatói kinevezését June 23. 15:14 szabálytalannak minősítette és hatályon kívül helyezte a Vasivíz közgyűlésének azt a határozatát, amivel Molnár Miklóst 2020. január 1-vel kinevezte a cég vezérigazgatójává.

Molnár Miklós
Bonyhádi Zoltán

Az Ítélőtábla elfogadta a Vasivíz fellebbezését, mivel Virányi Balázs igazgatósági tagsága közben megszűnt, és így a cég ügyeiben megszűnt a keresetindítási joga is.

Virányi Balázst az ítélet arra is kötelezi, hogy 150 ezer forint perköltséget fizessen ki a Vasivíznek.

Virányi lapunknak az első fokú ítélet után azt mondta, azért adta be a keresetet, mert szerette volna a cégnél kialakult helyzetet helyzet tisztázni. MInt többször beszámoltunk róla, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatában kijelentette Másfélmillió forintra bírságolták a Vasivíz Zrt.-t, a cég bírósághoz fordul May 28. 15:15 , hogy Molnár Miklós nem rendelkezik a munkakör betöltéséhez szükséges szakmai tapasztalatokkal, és felszólította a Vasivíz Zrt-t a törvényes működés helyreállítására.

Ez az ügy nem befolyásolja a jelenlegi helyzetet, ez párhuzamosan zajlott az eredeti üggyel.

A szombathelyi közgyűlés, mint a cég többségi tulajdonosa, augusztusban kezdeményezte Molnár leváltását Molnár Miklósnak, a Vasivíz vezérigazgatójának leváltását kezdeményezi a szombathelyi közgyűlés August 17. 10:48 , amit a cég igazgatósága meg is tett A Vasivíz közgyűlése leváltotta Molnár Miklóst, az új vezérigazgatót szeptember 10-től nevezik ki August 18. 16:09 .

Molnár egyébként bíróságon támadta meg Molnár Miklósnak vannak kiforrott elképzelései a jövőről, de a Vasivíz-ügy sincs lezárva September 01. 10:42 a MEKH határozatát, az első tárgyalás novemberben lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés