Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Döntött az Ítélőtábla, nem volt szabálytalan Molnár Miklós vezérigazgatói kinevezése a Vasivízhez

A Győri Ítélőtábla felülbírálta a szombathelyi bíróság első fokon hozott ítéletét.

A Győri Ítélőtábla október 8-i ítéletével hatályon kívül helyezte a Szombathelyi Törvényszék június 22-én hozott ítéletét, és megszüntette az ügyben folyó eljárást - tudtuk meg a lapunkhoz eljutott ítéletből.

A Szombathelyi Törvényszék Virányi Balázsnak, a Vasivíz Zrt. akkor hivatalban lévő igazgatósági tagjának a feljelentése alapján A bíróság első fokon érvénytelenítette a Vasivíz vezérigazgatói kinevezését 2020. June 23. 15:14 szabálytalannak minősítette és hatályon kívül helyezte a Vasivíz közgyűlésének azt a határozatát, amivel Molnár Miklóst 2020. január 1-vel kinevezte a cég vezérigazgatójává.

Molnár Miklós
Bonyhádi Zoltán

Az Ítélőtábla elfogadta a Vasivíz fellebbezését, mivel Virányi Balázs igazgatósági tagsága közben megszűnt, és így a cég ügyeiben megszűnt a keresetindítási joga is.

Virányi Balázst az ítélet arra is kötelezi, hogy 150 ezer forint perköltséget fizessen ki a Vasivíznek.

Virányi lapunknak az első fokú ítélet után azt mondta, azért adta be a keresetet, mert szerette volna a cégnél kialakult helyzetet helyzet tisztázni. MInt többször beszámoltunk róla, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatában kijelentette Másfélmillió forintra bírságolták a Vasivíz Zrt.-t, a cég bírósághoz fordul 2020. May 28. 15:15 , hogy Molnár Miklós nem rendelkezik a munkakör betöltéséhez szükséges szakmai tapasztalatokkal, és felszólította a Vasivíz Zrt-t a törvényes működés helyreállítására.

Ez az ügy nem befolyásolja a jelenlegi helyzetet, ez párhuzamosan zajlott az eredeti üggyel.

A szombathelyi közgyűlés, mint a cég többségi tulajdonosa, augusztusban kezdeményezte Molnár leváltását Molnár Miklósnak, a Vasivíz vezérigazgatójának leváltását kezdeményezi a szombathelyi közgyűlés 2020. August 17. 10:48 , amit a cég igazgatósága meg is tett A Vasivíz közgyűlése leváltotta Molnár Miklóst, az új vezérigazgatót szeptember 10-től nevezik ki 2020. August 18. 16:09 .

Molnár egyébként bíróságon támadta meg Molnár Miklósnak vannak kiforrott elképzelései a jövőről, de a Vasivíz-ügy sincs lezárva 2020. September 01. 10:42 a MEKH határozatát, az első tárgyalás novemberben lesz.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet