Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Molnár Miklós bejelentette, hogy január 30-ával távozik a szombathelyi közgyűlésből

A szerdai rendkívüli közgyűlésen jelentette be.

Január 30-ával távozik a szombathelyi közgyűlésből Molnár Miklós képviselő (Pro Savaria), tanácsnok, volt alpolgármester. Ezt maga Molnár jelentette be a szerdai rendkívüli közgyűlés Politikai kérdést csináltak a Savaria nagyszálló elővételi jogáról szóló döntésből 2020. January 22. 12:06 elején.

17 éven át volt képviselő

Molnár Miklóst december 17-én, nevezte ki Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. December 17. 11:37 a tulajdonosi közgyűlés a Vasivíz élére. Mivel a Vasivízben a szombathelyi önkormányzatnak számottevő tulajdonrésze van, ezért a vezérigazgatói tisztség és a városi képviselői megbízatás összeférhetetlen Molnár Miklósnak január végéig le kell mondania szombathelyi képviselői mandátumáról 2019. December 20. 14:42 egymással. Molnár január 1-én vette át a vezérigazgatói posztot, attól számítva 30 napja volt arra, hogy az összeférhetetlenséget megszüntesse.

Molnár Miklós bejelenti távozását
Józing Antal

Molnár 2002 óta városi képviselő, a Pro Savaria Egyesület színeiben szerzett listás mandátumot minden választáson. Jobboldali, polgári politikusnak tartotta magát, 2006-ban a Fidesz és a Pro Savaria közös polgármester-jelöltje is volt, egészen 2019 elejéig a Fideszt, illetve a fideszes polgármestert támogatta.

2010-ben, amikor a Fidesz többséget szerzett a közgyűlésben, alpolgármesterré választották, a költségvetés, a pénzügyek és a városfejlesztés egy része tartozott hozzá. 2014-ben ismét alpolgármester lett, ezt a posztot a 2019-es őszi választásokig meg is őrizte.

Tavaly év elején a rabszolgatörvény kapcsán szakított a Fidesszel

2019. január elején a rabszolgatörvényként elhíresült túlóratörvény miatt az ellenzék rendkívüli közgyűlést „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 kezdeményezett, amit a Fidesz bojkottált, Molnár viszont jelenlétével lehetővé tette, hogy az ellenzék elfogadjon egy, a törvényt elítélő határozatot és azt, hogy a városi cégek és intézmények nem alkalmazhatják a túlóratörvényt.

Ettől kezdve a Fidesz árulóként kezelte Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 Molnárt, ennek eredménye lett, hogy februárban Fideszen kívüli többség alakult ki a közgyűlésben, ami kitartott az őszi választásokig.

A Pro Savaria ősszel saját jelöltekkel és saját listával indult, a közben a Fidesszel szintén összeveszett Lassan elfogynak Szombathely alpolgármesterei, marad a bizonytalanság az önkormányzatban 2019. January 21. 07:43 Koczka Tibor alpolgármestert indították polgármester-jelöltjükként. Végül Molnár Miklós szerzett képviselői mandátumot, az alakuló közgyűlésen Megvannak az új alpolgármesterek, bizottságok, Molnár Miklós lesz a Vasivíz vezérigazgatója 2019. October 31. 09:59 a költségvetéséért felelős tanácsnokká nevezték ki, ez a megbízatása is megszűnik január 30-án.

Várhatóan Koczka Tibor lesz az utódja

A szerdai rendkívüli közgyűlésen Molnár köszönetet mondott a lehetőségért, hogy 17 éven át képviselőként dolgozhatott. Mint mondta, ez szép feladat volt, és megígérte, ha szükség lesz a segítségére, számíthatnak rá.

Hozzátette, 2010 óta felel a költségvetésért és a városfejlesztésért, úgy véli, rendben adja át a munkát. Végül jó munkát és sok sikert kívánt a közgyűlésnek.

Mivel Molnár listáról szerzett mandátumot, nincs szükség időközi választásra, az őt jelölő szervezet dönt, hogy ki veszi át a mandátumát. Jelenlegi információink szerint erre Koczka Tibor a legesélyesebb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra