Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Vasvár 654 millió forintot kapott karácsonyra a kormánytól

A városi strandra költik.

Azt már megszokhattuk, hogy év végén bőkezűbb a magyar kormány, mint általában. Ilyenkor fordul elő, hogy olyan sok szervezet, település, projekt kap komoly pénzeket, hogy azt sem a sajtó, sem a közvélemény nem tudja lekövetni.

Lapunk a Magyar Közlöny december 22-i számában szúrta ki, hogy Vasvár is azok között van, ahova komolyabb ajándékot hozott Jézuska.

Egy Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a Vas megyei kisváros számlájára 654 millió forint lesz átcsoportosítva a Gazdaságvédelmi Alapból . Az összegre nem kell pályázni, és nem is kell visszafizetni.

A rendelet szerint a pénzt az önkormányzat a termálfürdő működésére költi, azon belül is ingatlanvásárlás, tervezési feladatok és kútfelújítás van nevesítve.

A város honlapján mindenesetre nem találtunk a fürdő fejlesztésével kapcsolatos projektleírást.

A vasvári fürdő kedves, szerethető hely
Vasvar.hu

Találtunk viszont egy év eleji polgármesteri interjút , amiben fürdőfejlesztésről és a termálkút javításáról beszélt.

Ami az ingatlanvásárlást illeti: el tudjuk képzelni, hogy az önkormányzat a kormányzati pénzből megvásárolja a fürdőt.

Ugyanis az a helyzet, hogy az most a Budapesten bejegyzett, Szentkút Kft. tulajdonában van, tőlük bérli jelképes összegért a város; és egyben működteti is. Az Opten adatbázisa szerint a cég évek óta masszívan ráfizetéses: a tavalyi évben 800 ezer forint bevétel mellett közel 10 millió forint veszteséget termelt.

Egyébként a fürdő üzemeltetése is veszteséges.

Egy korábbi közgyűlésen a polgármester arról számolt be, hogy a létesítmény éves szinten 7-8 millió forint veszteséget jelent a város költségvetésének, de az önkormányzat ezt bevállalja a helyiek életminősége érdekében.

A fürdőt nemcsak a vasváriak látogatják, ami nem csoda: saját tapasztalatunk alapján egy nagyon családias, jó hangulatú, kellemes hely, ahol még az árak sem szabadultak el.

A támogatással kapcsolatos kérdéseinket pedig még az ünnepek előtt elküldtük az önkormányzatnak, mihelyst jön válasz, megosztjuk olvasóinkkal.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság