Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mégis lesz repülőtér Váton?

Konkrét választ most sem kaptunk a minisztériumtól, annyi viszont biztosnak tűnik, hogy folynak az egyeztetések. Fellegi Tamás miniszter nemrégiben Kínában tárgyalt.

Még a húsvét előtti héten történt, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter néhány napot Kínában töltött. A hivatalos kormányközlemény szerint beruházásokról, fejlesztésekről, azok finanszírozásáról és távlati tervekről tárgyalt. A megbeszéléseken – többek között - szóba került egy

munkahelyeket teremtő cargo és logisztikai központ magyarországi kialakítása is

– írja a közlemény .

Semmitmondó hivatalos válasz

Közben egy olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy tudomása szerint a kínai befektetőcsoport ismét felvetette a Vát-Porpác mellé tervezett repülőtér ügyét, annak ellenére, hogy a kormányzati biztosítékvállalás határideje lejárt Mi lesz a váti repülőtérrel? – Lejárt a kínaiak által megadott határidő 2011. January 27. 18:50 .

Megkerestük hát a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, ahonnan egy hét málva érkezett meg a válasz, melynek első részében megint csak leírják, hogy a minisztérium a jogszabályi környezet egyszerűsítésével, a bürokratikus terhek mérséklésével segítheti a vidéki repülőterek létesítését.

(Zárójelben jegyezzük meg, éppen ezt várta, várja a kínai befektető, valamint garanciát arra, hogy ha elindul az építés, a kormány nem állít jogi akadályokat a megvalósítás és a működés engedélyeztetése elé.)

Konkrétan nem, de mégis…

A konkrét kérdésre adott válasz megismétli a hivatalos közleményt :

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter - többek között - a beruházások és az infrastrukturális fejlesztések terén megvalósuló együttműködésről folytatott megbeszéléseket Kínában. A tárgyalások során felvetődött egy repülőtéri cargo és logisztikai központ magyarországi kialakításának lehetősége is.

A végén viszont kijelentik, hogy a váti reptérről nem tárgyaltak konkrétan: A Vát és Porpác térségében tervezett kereskedelmi repülőtér azonban nem szerepelt a konkrét tárgyalási témák között.

Kovács Ferencet, a Vas Megyei Közgyűlés elnökét is megkerestük kérdésünkkel, ő azt válaszolta, hogy a repülőtér megvalósításáról folyamatosan zajlanak a tárgyalások az érintett felek között, ezek alakulásáról és az újabb fejleményekről ennél bővebben most nem nyilatkozik. Az elnök megígérte, ha publikus információi lesznek, azokat megosztja a sajtóval is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Mi lesz a váti repülőtérrel? – Lejárt a kínaiak által megadott határidő

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium semmitmondó választ küldött érdeklődésünkre, arra emlékeztettük őket, hogy a kínai befektetők január 27-ig várják a kormány garanciavállalásáról szóló ígéretet.

Lengyelország méretű kínai testvérmegyéje lesz Vasnak

Egy hetéig tanácskozott Kínában a megyei közgyűlés vezetése. Közben billeg a váti repülőtér terve, a megyének pedig egymilliárdos a hiánya.

Mikor startolhatnak a gépek Vát-Porpácról?

Az elmúlt fél évben szemmel látható munkálatokat nem végeztek a Vát-Porpác mellett tervezett repülőtér területén, ennek ellenére állítólag 2013-ban indulhat a légiközlekedés a térségben. Igaz, egy évvel korábbra ígérték…

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra