Végrehajtandó börtönt kapott egy ittas vezető Vas megyében

Pedig balesetet sem okozott.

A Körmendi Járásbíróság előkészítő ülésen járművezetés ittas állapotban vétsége miatt a visszaeső vádlottat 10 hónap végrehajtandó börtönre és 1 év 8 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte – közölte lapunkkal a Vas Vármegyei Törvényszék.

A vádlott 2022. augusztus 7-én este ittas állapotban vezette a tulajdonát képező Volkswagen Tiguant Szentgotthárdon, a Kossuth úton Rábatótfalu irányába, amikor a haladása során a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta.

A vádlott a személygépkocsit közúton úgy vezette, hogy vérében 1,76 g/l (ezrelék) alkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, amely közepes fokú ittas állapotnak felel meg

- olvasható a közleményben.

A vádlott a cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés c) pontjába foglalt rendelkezést, miszerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, a kiszabott szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése érdekében jelentettek be fellebbezést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló