Végrehajtandó börtönt kapott egy ittas vezető Vas megyében

Pedig balesetet sem okozott.

A Körmendi Járásbíróság előkészítő ülésen járművezetés ittas állapotban vétsége miatt a visszaeső vádlottat 10 hónap végrehajtandó börtönre és 1 év 8 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte – közölte lapunkkal a Vas Vármegyei Törvényszék.

A vádlott 2022. augusztus 7-én este ittas állapotban vezette a tulajdonát képező Volkswagen Tiguant Szentgotthárdon, a Kossuth úton Rábatótfalu irányába, amikor a haladása során a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta.

A vádlott a személygépkocsit közúton úgy vezette, hogy vérében 1,76 g/l (ezrelék) alkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, amely közepes fokú ittas állapotnak felel meg

- olvasható a közleményben.

A vádlott a cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés c) pontjába foglalt rendelkezést, miszerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, a kiszabott szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése érdekében jelentettek be fellebbezést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló