Már használható az új veszprémi elkerülő füredi csomópontja

De hamarosan befejeződik a munka, ami meggyorsítja az M8-as forgalmát is.

Pár napja használhatják az autósok a veszprémi dél elkerülő füredi csomópontjában a Veszprém – Balatonfüred keresztirányt, illetve a Székesfehérvár – Veszprém csomóponti ágat. Várhatóan 2022. július 11-én a Veszprém – Körmend csomóponti ágat is megnyitják - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő NZrt. (NIF).

Forrás: nif.hu

Az elkerülőn nemrég átadták az almádi csomópontot, így egyre közelebb kerül az M8-as Veszprémet délre elkerülő szakaszának 2-2 sávosra bővítése.

A tervről már 2019 nyarán írtunk. 2x2 sávosra bővítik a veszprémi elkerülőt, ez csökkentheti a balatoni dugókat 2019. August 22. 13:24 A felújítás azért is fontos, mert ebbe a körgyűrűbe csatlakozik a Balatonfüredre és Balatonalmádiba vezető két út, majd néhány kilométerrel arrébb a litéri út, amelyik Balatonfűzfő érintésével az M7-es autópályára vezet.

A 8-as ezen szakaszának 2x2 sávra bővítésével gyakorlatilag Herendtől Székesfehérvárig 110 km/h-s sebességre lesz alkalmas a főút. Plusz felgyorsul a Balaton felé, illetve onnan irányuló forgalom is, aminek főként a nyári időszakban lesz jelentősége.

Forrás: nif.hu

Így ennek a körgyűrűnek a fejlesztése pozitív hatással lesz a 8-ason kelet-nyugati irányba utazókra, illetve a balatoni közlekedésre is.

A veszprémi elkerülőt a Strabag Építő Kft. építi nettó 25,3 milliárd forint értékben. A várható befejezés 2022. augusztusának vége.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra