Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szurikáták és a makik az abszolút közönségkedvencek a Veszprémi Állatkertben

Így a nagypéntek utáni szombaton is tömegeket vonzott a veszprémi állatkert. Akik a reggeli órákban értek oda még szerencsésen megúszták a sorban állást, de délutánra már egy gombostűt nem lehetett leejteni a parkolókban sem.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mészáros D. Zsolt

Bár a legtöbb állat nyugodtan tűrte a látogatók áradatát, akadtak rendkívül kíváncsi példányok is, mint ez a vörös vari, aki láthatóan annyira élvezte az emberek jelenlétét, hogy kimászott az amúgy jelképes kerítésén.

Mészáros D. Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az állatkert egyértelmű sztárjai mégis a kedves szurikáták és a Madagaszkár című animációs filmből megismert gyűrűs farkú makik voltak, hisz a kifutójuk előtt szinte állandó volt a nyüzsgés. A szintén meglepően barátságos egyedek kicsinyeikkel együtt másztak le a fáról, hogy minél közelebb férkőzzenek az érdeklődőkhöz.

Mészáros D. Zsolt

A 2016-ban nyílt őslény tárlaton 65 millió évet utazhatunk vissza az időben, közel 50 olyan nagyszerű Júra kori teremtményt tekinthetünk meg életnagyságban, mint a Tyrannosaurus Rex vagy éppen a gigantikus Diplodocus. Bár az őshüllők itt-ott túlzottan műanyag hatást keltenek, mégis igazán lenyűgöző látni, hogy mekkorák is voltak valójában ezek a lények.

Mészáros D. Zsolt

Az állatkert amúgy 92 faj 624 egyedének ad otthont, így természetesen, többek közt zsiráfokat, pingvineket, fókákat és még rengeteg állatot megtekinthetnek, valamint madár- és hüllőházban is bandukolhatnak az érdeklődők.

Mészáros D. Zsolt

Bár több helyen figyelmeztetik a látogatókat a fokozott óvatosságra, mégis sokszor éppen a felelőtlen ember a legveszélyesebb állat.

Veszprémi állatkert
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyek

Hirdetés