Vezéráldozat a KLIK-nél, távozik Hanesz József

A közoktatási államtitkár után a másik legfontosabb poszt is új arcot kap.

Súlyos problémák vannak a közoktatással, elég miskolci tanárok országos méretűvé nőtt tiltakozó petíciójára Már 19 vasi iskola csatlakozott a miskolciak nyílt leveléhez 2016. February 12. 12:46 , vagy a másfél héttel ezelőtti óriási pedaógógustüntetésre gondolni Óriási pedagógustüntetés Budapesten 2016. February 13. 10:49 . A tiltakozások nem állnak le, múlt pénteken kockás ingbe borult az ország #kockástámogatás 2016. February 19. 11:00 , hétfőn pedig várhatóan gyerekek tízezreit nem engedik a szüleik iskolába Térkép készült a tiltakozó sulikról és a gyermekfelügyeletről - megnéztük, hány szombathelyit jelez 2016. February 22. 15:28 , ezzel támogatva a tiltakozó tanárokat.

Rövid időn belül ez a második komoly személycsere az oktatás körül. Február elején menesztették Czunyiné Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkárt Menesztették Czunyiné Bertalan Juditot, a köznevelési államtitkárt 2016. February 06. 12:01 .

Azt, hogy Pölöskei Gáborné vezeti március 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön közölte az MTI-vel.

Pölöskei Gáborné miniszteri biztosként az intézményrendszer szakmai átalakításában is részt vesz majd.

Az intézményfenntartó gazdálkodási és szervezeti problémáinak megoldására, valamint az új fenntartói struktúra kialakítására vonatkozó feladatkörbe miniszteri biztosként Jenei Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja kerül.

Hanesz József, a KLIK jelenlegi elnöke közös megegyezéssel február 29-én távozik beosztásából - írták.

Pölsökei Gáborné egyébként Áder János köztársasági elnök húga, aki a 444 szerint korábban erősen bírálta a KLIK működését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet