Videó: Megemlékezés a 70 éve elhunyt Vitéz Bakay Szilárdra

Vitéz Bakay Szilárd (1892-1947) altábornagy, posztumusz vezérezredes, a szombathelyi III. hadtest parancsnoka halálának 70. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést Szombathelyen.

Horthy bizalmasa volt, megjárta a náci haláltábort, de Rákosi végeztette ki - Ő volt Vitéz Bakay Szilárd

Szombathelyen élt egy ember, akit meghurcolt a Gestapo, mert megszervezte Horthy kiugrási kísérletét, megjárta a mauthauseni haláltábort, majd kivégezte a GPU, mert Rákosinak útjában állt.

Ki volt Bakay Szilárd? Itt olvashatja a folytatást Horthy bizalmasa volt, megjárta a náci haláltábort, de Rákosi végeztette ki - Ő volt Vitéz Bakay Szilárd 2015. March 17. 20:02 .

A megemlékezésen beszédet mondott Vitéz Fonyódi László, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Vas Megyei elnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere. A megemlékezést a Somlay Artúr utca 9. szám alatt álló háznál elhelyezett emléktáblánál tartották.

Megemlékezés a 70 éve elhunyt Vitéz Bakay Szilárdra
Képgaléria: Bakay Szilárdra emlékeztek
Pintér Patrícia
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Múltbanéző