Viktor és Pista kinézett magának egy ingatlant

Otar Joszeliani Briganti című filmjében van egy jelenet, amikor a szovjet párt vezérkarának megfelelő lakást keresnek a GPU-sok, találnak is egyet, bemennek, a háziak éppen reggeliznek, de nem fejezhetik be, mert felakasztják őket a csillárra. Itt még nem tartunk.

Szabó Bence, a venezuelai vívók kapitánya mesélte nekem, hogy Hugo Chavez szeretett változatosan élni, így minden hónapban kinézte valakinek a lakását, és állami kisajátítás útján be is költözött. Sztálintól lényegesen különbözött, mert nem ölte meg a tulajdonosokat, sőt, másik lakást biztosított a rekvirált helyett. Itt még nem tartunk.

Orbán Viktor spanjával, Budapest főpolgármesterével, Tarlóssal buszozott annak örömére, hogy vettek a fővárosnak több mint száz Merci buszt. A sétaút az Andrássy úton történt, emiatt érthető, hogy az utcafrontot vizslatták. Mégiscsak a világörökség része. Beszélgetésükről videó készült (szarvashiba eftássak), amiben Viktor és Pista is kinézett magának egy ingatlant. A kellemes hangulatban utazó miniszterelnök közölte, azt az ingatlant, ami még a portugálok kezében van, ő visszaszerzi. Tarlós talán attól félt, hogy ezt is neki kell elsikálnia, ezért azon nyomban szólt, hogy ehhez nem elég egy rendelet, törvény kell hozzá. Viktor arcán halvány árny sem suhant át, amikor szakértői magasságból javasolta, hogy nyújtsanak be egy törvényjavaslatot, ami alapján ő aztán hatékonyan zabrálni tud. Itt tartunk most.

Tulajdonképpen nagyon örülök, hogy végre leegyszerűsödtek a dolgok, aminek jogi formája a bármikor kovácsolható törvénykezés, ennek ellenére aggódom, ha megtudják a külföldiek, hogy az államnak (Orbán) a magántulajdonukra fáj a foga, nem biztos, hogy megvigasztalja őket majd egy friss, ropogós jogszabály. Csak a magyar nép akkora birka, hogy az állami kisajátítást gazdagodásnak fogja fel, lásd magánnyugdíjak lenyúlása. Sőt, azt is tudom, hogy annyira birka ez a nép, hogy még ez a videó sem fog kétségeket ébreszteni benne, virtigli diktátorról van szó. Különben is, az apa figura után esedező zembereknek már hiányzik Kádár János, igaz, benne több puritanizmus volt, de majd Viktor is kellően szerény lesz, ha összerabolja száz évre előre a családi vagyont.

Én annak örülök, hogy a családi vagyont már rég elvették tőlünk a történelem során, így maximum a gyerek műanyag, lábbal hajtott motorját nézheti ki magának a Vezér. Persze, Bence sírna, ha a bácsi rá akarna ülni a valagával az ő járgányára, de simán meg tudnám magyarázni neki, hogy az élet kemény, csapásokat adunk, csapásokat kapunk, de hát vesztettünk többet is Mohácsnál. (Mármint a nép, mert a szemét Bakácsok ekkor kapták a nemesi oklevelüket, vagyis még ezen is nyertek, pedig nem is zsidók.)

No, mindegy, felmegyek lelki vigaszért Parakovácshoz Csillebércre. De jó lesz sietnem, mert Ő az egykori úttörőtábor helyén dekkol, és már kinézte magának az üzleti sikereiről (is) híres Lázár testvérek. Szinte érezni a levegőben, hogy nem hajléktalanszállót készül oda építeni a legmagyarabb szívű üzletember, inkább lódobogás és nyihogás hallatszik a májusi szélben. Apropó, Vajdahunyad várának kicsinyített mása a Ligetben kié lesz? A New York palotára már van jelentkező? Én beérném a Kossuth téren Dunára néző, parkolóval, büfével ellátott parlamenttel is. Bontott téglának, talán, jó lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény