Villám csapott a kőszegfalvi templomtoronyba

Ki is gyulladt. Fotókon mutatjuk, hogyan oltották el a tűzoltók a tüzet.

A szerda esti vihar miatt Kőszegen és környékén négy helyre riasztották a tűzoltókat viharkárokat felszámolni – közölte csütörtök délelőtt a katasztrófavédelem.

Villám csapott a Kőszegfalvi utcában lévő templomba és ki is gyulladt emiatt a templomtorony.

Villám csapott a kőszegfalvi templomtoronyba
Még több képért kattints!
Lakatár Tamás/Kőszeg ÖTP

A helyszínre a szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati tűzoltók riasztották, akik magasból mentő segítségével feljutottak a kupolához és sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését, majd el is oltották a tüzet.

Ezután az egységek hőkamerával átvizsgálták a tornyot és nem tapasztaltak további izzást.

Villám csapott a kőszegfalvi templomtoronyba
Még több képért kattints!
Lakatár Tamás/Kőszeg ÖTP

A Rómer Flóris utcában pedig megtelítődött vízzel egy nyolcvan négyzetméter alapterületű pince. A város önkormányzati tűzoltói szivattyúval eltávolították a csapadékot.

A Borostyánkő utcában és a Ciklámen téren is fa dőlt az útra. Itt az egységek motoros láncfűrésszel feldarabolták a fákat, majd eltávolították azokat az úttestről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló