Villám csapott a kőszegfalvi templomtoronyba

Ki is gyulladt. Fotókon mutatjuk, hogyan oltották el a tűzoltók a tüzet.

A szerda esti vihar miatt Kőszegen és környékén négy helyre riasztották a tűzoltókat viharkárokat felszámolni – közölte csütörtök délelőtt a katasztrófavédelem.

Villám csapott a Kőszegfalvi utcában lévő templomba és ki is gyulladt emiatt a templomtorony.

Villám csapott a kőszegfalvi templomtoronyba
Még több képért kattints!
Lakatár Tamás/Kőszeg ÖTP

A helyszínre a szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati tűzoltók riasztották, akik magasból mentő segítségével feljutottak a kupolához és sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését, majd el is oltották a tüzet.

Ezután az egységek hőkamerával átvizsgálták a tornyot és nem tapasztaltak további izzást.

Villám csapott a kőszegfalvi templomtoronyba
Még több képért kattints!
Lakatár Tamás/Kőszeg ÖTP

A Rómer Flóris utcában pedig megtelítődött vízzel egy nyolcvan négyzetméter alapterületű pince. A város önkormányzati tűzoltói szivattyúval eltávolították a csapadékot.

A Borostyánkő utcában és a Ciklámen téren is fa dőlt az útra. Itt az egységek motoros láncfűrésszel feldarabolták a fákat, majd eltávolították azokat az úttestről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló