„A név, amely átírta a tánctörténelmet” – Szombathelyen lép fel a világhírű ukrán táncegyüttes

Április 28-án a szombathelyieknek is elhozzák az egyedi táncprodukciót.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő és 85. születésnapját ünneplő VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 70 országban fellépett, a háborús helyzet ellenére pedig 2023-ban Magyarországra is ellátogat. 2023. április 17. és április 30. között több magyaror nagyvárosban fellépnek, összesen 13 alkalommal. Szombathelyre április 28-án pénteken érkeznek, 19 órakor lépnek fel az AGORA MSH-ban.

VIRSKY

A VIRSKY egy ukrán táncegyüttes, amelyet 1937-ben alapított Pavlo Virsky és Mykola Bolotov. Az együttes célja olyan táncprodukciók létrehozása, amelyek ötvözik a történelmi ukrán tánchagyományokat és az új táncstílusokat, ezáltal egy lélegzetelállító, a gravitációt meghazudtoló alkotást visznek színpadra.

A VIRSKY-nél a varázslat maga a realitás, a 85 éves együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány és a színpompás kosztümök az egész világon elkápráztatják a közönséget.

VIRSKY

A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.

Az együttes számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedik és felléptek többek között az Egyesült Államokban, Vietnámban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában és Japánban is.

VIRSKY

Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percekig a nagyszerű koreográfia láttán. A New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette az együttest: „Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet!”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló