Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kérdéses az Epcos volt szombathelyi telephelyére tervezett cserkészház sorsa

A Cserkészszövetség eddig nem tudta előteremteni a szükséges önerőt.

Jó pár éve volt már, hogy az Epcos kiköltözött a Szent László utcai telephelyéről, ahol egyébként korábban a Remix működött. A cégtől a szombathelyi önkormányzat 2015-ben vásárolta meg az ipari területet, és persze, azonnal tervek készültek a hasznosítására.

Terveztek ide egyetemi városrészt is

Már a terület megvásárlása előtt elkészült egy tanulmányterv Megmutatjuk, milyen lesz Szombathely új, egyetemi városrésze 2014. December 19. 15:48 , ami egy egyetemi városrész kialakításáról szólt. Akkor még az egyetem bővítésével, új szakok indításával, a korábbinál több hallgatóval számoltak.

Látványterv az egyetemi városrészről
Nyugat.hu

Ezt a tervet aztán viszonylag gyorsan elvetették, tavaly jött a hír Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház lesz a REMIX helyén 2018. March 23. 06:54 , hogy vívóakadémiát, asztalitenisz központot és cserkészházat alakítanak ki a területen.

Az új tervekről többször is írtunk, be is mutattuk a látványterveket, egyszer itt Ilyen lesz a sokszázmilliós vívócsarnok és új cserkészház a régi REMIX helyén 2018. October 17. 12:59 aztán itt Lépjen be, és nézzen körül az új szombathelyi vívócsarnokban - ez épül a volt REMIX helyén 2018. October 25. 08:11 . A terület rendezése után el is kezdődött az építkezés, egy sikeres európai uniós pályázat finanszírozásában.

Augusztusban elkészült a vívóterem, az asztalitenisz csarnok és a cserkészház

A munkával a SZOVA-t bízták meg, a cég augusztus 23-án jelentette, hogy elkészültek az épületek, a hozzájuk tartozó infrastruktúra, a parkolók és az ingatlanon átvezető Cserkész utca nyomvonala.

Az épületekben tervezett üzlethelyiségek szerkezetkész állapotban vannak, így is szólt a megrendelés. Az áram, víz és fűtésrendszereknek a csatlakozási pontját építették ki, ennek befejése, a padló- és falburkolatok kiépítése a leendő bérlők feladata lesz majd.

Az új épület látványterve
kulso

De ennél is fontosabb azonban, hogy a Szombathelyi Asztalitenisz Kör és a Szombathelyi Vívóakadémia az országos sportszövetségek segítségével vállalta a szükséges önrészt, és a helyiségek végső kialakításának költségeit.

A két egyesületnek bérleti díjat kell fizetnie az ingatlan használatáért, de a csütörtöki közgyűlésre készült előterjesztés szerint a bérleti díjat az önkormányzat támogatás formájában kifizeti az egyesületeknek. A vívóterem éves bérleti díja bruttó 8 millió 268 ezer, az asztalitenisz csarnoké bruttó 8 millió 219 ezer forint.

A Cserkészszövetséggel még egyeztetnek

A Magyar Cserkészszövetség viszont nem segítette ki a tervezett cserkészházat, az épület a szombathelyi cserkészszervezetnek adna otthont. Így kérdésessé vált, hogy a cserkészek kapják-e meg a számukra megépített ingatlant. Mindenesetre az önkormányzat egyeztetést kezdeményez a Cserkészszövetséggel.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra