Épülhetnek parkolók a szombathelyi kórházzal szemben, ha az állam is úgy akarja

Aláírták az adásvételi szerződést, a terület tulajdonosa elfogadta, hogy a nyár végéig vár az állami döntésre.

Aláírták a szombathelyi kórházzal szemközti parkolókról területéről szóló előzetes adásvételi szerződést - tudtuk meg a városházától, miután többször is érdeklődtünk az ügyben. A szerződést Nemény András polgármester és a terület tulajdonosa írta alá hétfő délután.

A városi közgyűlés az áprilisi közgyűlésen fogadta el Aláírhatja a polgármester a szombathelyi kórházzal szemközti parkolókról szóló megállapodást April 28. 16:32 a legújabb javaslatot, ami azt célozza, hogy az önkormányzat visszavásárolja a területet, és megépítteti a parkolót. Ehhez viszont szükség van arra az állami támogatásra, amit a választási kampányban Hende Csaba országgyűlési képviselő, majd Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is megígért.

Az előzetes adásvételi szerződés augusztus 31-ig érvényes, az önkormányzatnak addig kell garanciát kapnia arra, hogy az állam átadja támogatásként a szükséges összeget, ami mintegy 380 millió forint.

A megállapodás részletei

 • Az önkormányzat megvásárolja a volt városi strand 4464 m2 nagyságú részét a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt.-től 81,7 millió forint + ÁFA, azaz nyolcvanegymillió-hétszázezer forint + ÁFA vételárért, az összeg azonos a 2021. november 23-án kötött adásvételi szerződésben meghatározott vételárral.
 • A Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. az ingatlant kizárólag parkolók létesítése céljából adja el az önkormányzatnak, ezért az önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy az ingatlanon központi forrás terhére, az annak alapjául szolgáló támogatói okiratban írt határidőn belül parkolókat létesít.
 • Az önkormányzat kötelezettséget vállal a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. felmerült és felmerülő igazolt költségei megtérítésére, de csak akkor, ha az ingatlan teljes vételára, az ingatlanon kialakítható maximális számú parkolóhely tervezésének, építésének, valamint a felmerült költségek finanszírozására fedezetet nyújtó állami támogatás rendelkezésére áll.
 • Még a napirend előtt osztották ki azt a levelet Visszavásároltatná a szombathelyi önkormányzattól megvett épületet az új tulajdonosa April 28. 13:54 a képviselőknek, amit a terület tulajdonosa írt, és amiben azt kértre, hogy a Szily János u. 42. alatti épületet is vásárolja vissza a város. Nemény András azt mondta, megérti a vállalkozót, de nincs lehetőség arra, hogy további ingatlanokat vásároljanak vissza az ingatlancsomagból.

  Az ügy előzményeit ebben a cikkben A szombathelyi önkormányzat megépíti a kórházzal szemközti parkolókat, de... April 25. 15:32 foglaltuk össze.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet