Megszavazták, Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

A harmadik helyszínt a közgyűlésben mindenki elfogadta.

Egyhangúlag fogadta el a szombathelyi közgyűlés, hogy Wagner Andrásról, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesteréről nevezzék el a Csónakázótó körüli sétányt.

A konszenzushoz döntéshez hosszú út vezetett. Czeglédy Csaba (független) képviselő kezdeményezte még az év elején Szombathelyen teret neveznek el Göncz Árpádról, sétányt Wagner Andrásról 2022. February 22. 07:30 , hogy közterületet nevezzenek el Wagner Andrásról. Először a Szent Márton utca keleti végét jelölték ki erre, de ez ellen az egyház tiltakozott.

Sétány a Csónakázótónál
Mészáros Zsolt

Majd a Gyöngyösparti sétányra Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja? 2022. May 20. 11:11 esett a választás, a közgyűlés megbízásából Czeglédy itt fel is mérte Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja? 2022. May 20. 11:11 a lakosok véleményét. Viszont látszott, hogy így nem lesz konszenzusos döntés, így a csütörtöki közgyűlés elején Czeglédy Csaba újabb javaslatot tett. Harmadik helyszín: A Csónakázótó sétányát neveznék el Szombathely volt polgármesteréről 2022. May 26. 09:39

Javasolta a Csónakázótó körüli sétányt, aminek nincsenek lakói, így senkinek sem kell megváltoztatnia a lakcímét. A képviselő hozzátette, Wagner András családja is támogatja az új tervet.

Már az ülés elején kiderült, hogy ezt a javaslatot a Fidesz is elfogadja, így végül konszenzussal szavazták meg.

A Csónakázótó körüli sétányt 2023. február 6-án, a volt polgármester 70. születésnapján, egy ünnepség keretében nevezik el hivatalosan Wagner Andrásról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet