Hamarosan futhatunk - még egy jó hét, és elkészül a Csónakázótó sétánya Szombathelyen

Már bekészíthetjük a sportcipőt!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, 2016 óta nem nagyon történt érdemi felújítás a szombathelyi Csónakázótó partján; ám nemrég nagy munka kezdődött a sétányon.

A népszerű sport- és kirándulóhelyet ugyanis felújítják, és el is nevezik azt.

Mészáros D. Zsolt

Kiszedik a felső fedőréteget, aztán előkészítik az aljzatot, majd új fedőréteg kerül a sétányra. Közben a Szompark elvégzi a gallyazást és átvizsgálja a tó körül található 110 padot is. Amelyeknél szükséges, javítási munkálatokra is sor kerül.

Az összesen 5 ezer négyzetméternyi területre 150 köbméter, azaz 240 tonna mészkő kerül. Ez nagyságrendileg 3 millió forint kiadást jelent.

A Csónakázótó körüli sétányt február 6-án egy ünnepséggel egybekötve adják át és nevezik el hivatalosan Wagner Andrásról, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesteréről - a nap egyben az egykori városvezető születésnapja is.

Aztán szabad a pálya!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek