Pár hétig nem lesz egyszerű a szombathelyi Csónakázótó körül futni és sétálni

Készül a Wagner András sétány, 3 millió forintból.

Nagy munkálatok kezdődtek szerdán a szombathelyi Csónakázótónál. Elkezdték ugyanis a sétány és a sziget újrakavicsozását, ami azért is nagy szó, mert 2016 óta nem történt itt érdemi felújítás – mondta el Horváth Soma alpolgármester.

Wagner András sétány felújítása
Mészáros D. Zsolt

A munkálatokat a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. (Szompark) végzi és várhatóan 2-3 hét alatt végeznek, de ez persze az időjárástól is függ. Először is kiszedik a felső fedőréteget, aztán előkészítik az aljzatot, majd új fedőréteg kerül a sétányra.

Ez összesen 5000 négyzetméternyi terület, amire 150 köbméter (240 tonna) mészkő kerül majd. Ez nagyságrendileg 3 millió forintba kerül, és annak köszönhetően valósul meg, hogy az előző évben a szombathelyi képviselő-testület jelentős mértékben emelt a parkfenntartási kereten – tette hozzá az alpolgármester.

Wagner András sétány felújítása
Mészáros D. Zsolt

A sétánynak február 6-ig kell elkészülnie, amikor is

felveszi Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesterének, Wagner Andrásnak a nevét.

Az elkövetkezendő hetekben úgy zajlik majd a munka, hogy időnként lezárnak egy-egy szakaszt és kérik, hogy az ideiglenesen lezárt területre senki ne menjen be.

Wagner András sétány felújítása
Mészáros D. Zsolt

Közben a Szompark elvégzi a gallyazást és átvizsgálja a tó körül található 110 padot is. Amelyeknél szükséges, javítási munkálatokra is sor kerül.

Nehéz út vezetett idáig

2022 februárjában derült ki Szombathelyen teret neveznek el Göncz Árpádról, sétányt Wagner Andrásról 2022. February 22. 07:30 a közgyűlésen, hogy a városvezetés közterületet akar elnevezni Wagner Andrásról, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesteréről.

Először egy belvárosi területről volt szó, de ez ellen az egyház tiltakozott, majd a Gyöngyösparti-sétány Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja? 2022. May 20. 11:11 került szóba, de a lakók közül sokan nem támogatták Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja? 2022. May 20. 11:11 az átnevezést. Végül a májusi közgyűlésen sikerült megoldást találni.

A tömeg közepén Wagner András polgármester próbál meggyőző lenni
Czika László

Aztán Czeglédy Csaba a Csónakázótó körüli sétányt javasolta, Harmadik helyszín: A Csónakázótó sétányát neveznék el Szombathely volt polgármesteréről 2022. May 26. 09:39 amit Wagner András családja is támogatott és itt nem is lakik senki, így senkinek nem kell lakcímváltoztatással bajlódnia. Ezt a megoldást a Fidesz-frakció is elfogadta, így végül konszenzussal szavazták meg. Megszavazták, Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya 2022. May 26. 18:23

A Csónakázótó körüli sétányt tehát 2023. február 6-án, a volt polgármester 70. születésnapján, egy ünnepség keretében nevezik el hivatalosan Wagner Andrásról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet