Egy évvel meghosszabbítanák Jordán Tamás színházigazgatói megbízatását

Ezt fogja javasolni a hétfői közgyűlésen a szombathelyi városvezetés. De azért pályázatot is írnak ki.

Márcus 27-re hívtak össze rendkívüli közgyűlést, ahol többek között a Weöres Sándor Színház igazgatói kinevezését is tárgyalja a grémium.

Bár gondolom, sokaknak a könyökén jön már ki az országos botránnyá dagadt történet azért gyorsan összefoglaljuk.

A városbezetés annak rendje és módja szerint kiírta a színház igazgatói posztjára a pályázatot, amire két pályamű érkezett. Az egyik Jordán Tamásé, a másik pedig Dér Andrásé, aki végülis később visszavonta a pályázatát Visszavonta szombathelyi színházigazgatói pályázatát Dér András, Jordán Tamás kihívója 2017. February 21. 10:57 .

A szakmai bizottság Jordán pályázatának tárgyalása helyett, leginkább azzal volt elfoglalva, hogy miként kerülhetett ki Dér pályázata és ki szivárogtatta ki a pályázatot Puskás Tivadar azt javasolja, hogy a közgyűlés nyilvánítsa eredménytelennek a WSSZ igazgatói pályázatát 2017. February 24. 18:43 . A közgyűlési többség később arra hivatkozott, hogy mivel a szakmai bizottság nem tárgyalta Jordán pályázatát, így ők nem nem tudnak érdemben dönteni arról.

Vagyis a szocialistákon és Molnár Miklóson kívül senki nem szavazott igennel Jordán Tamás kinevezésére. A Fidesz-frakció tagjai vagy nemmel voksoltak vagy tartózkodtak Felsoroljuk név szerint, ki hogy szavazott Jordán Tamásról 2017. March 03. 11:10 , a jobbikos Balassa Péter pedig gombot sem nyomott.

Újabb egy évig maradhatna a színház élén Jordán Tamás
Vágvölgyi Bálint

Közben Eperjes Károly a szakmai bizottság egyik tagja azt hangoztatta, hogy Dér Andrást megfenyegették, ezért vonta vissza pályázatát. Majd Dér ezt határozottan cáfolta Dér András: Nem fenyegettek meg, de olyan irányba terelgettek, amerre nem akartam menni 2017. March 15. 08:37 .

Most valószínűleg a szombathelyi színházbarátok nyomására, akik egyébként több százan gyűltek össze Nézze meg videón, milyen volt a tegnapi szimpátiatüntetés Szombathelyen! 2017. March 03. 09:37 a legutóbbi közgyűlés idejére tüntetni a Városháza előtt, na meg az országos felháborodás, illetve a kilenc fős baloldali frakció és Molnár Miklós Jordán Tamás mellett tanúsított támogatása miatt változtattak a város vezetői a hozzáállásukon.

A közgyűlési előterjesztések között ugyanis az szerepel, hogy

 • hosszabbítsák meg Jordán Tamás mandátumát 2018 szeptember 30-ig
 • írjanak ki új pályázatot, aminek tétje a WSSZ vezetése 2018. október 1. - 2021. január 31. között
 • Kíváncsian várjuk, hogy miként határoz majd a hétfőn összeülő városvezetés. Ott leszünk és percről perce tudósítunk majd az eseményekről.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra