Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Puskás Tivadar azt javasolja, hogy a közgyűlés nyilvánítsa eredménytelennek a WSSZ igazgatói pályázatát

Annak ellenére, hogy a színház összes színésze, és még a Nemzet Színészei is kiállnak Jordán Tamás mellett.

Törőcsik Mari és a Nemzet Színészei Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze videoüzenetben áll ki Jordán Tamás mellett 2017. February 24. 17:55 , a WSSZ teljes színészi gárdája Trokán Pétertől Kiss Marin át a szombathelyi társulat 100 százaléka Jordán Tamást akarja 2017. February 20. 08:59 és a szombathelyi nézők 9700 lájkot várnak szombathelyi színházalapító Jordán Tamásnak 2017. February 13. 13:59 egy emberként állnak ki Jordán Tamás mellett. Ennek ellenére Puskás Tivadar ma azzal a javaslattal jött elő, hogy a szombathelyi közgyűlés nyilvánítsa eredménytelennek az igazgatói pályázatot, mert a szakmai bizottság nem értékelhette a benyújtott pályázatokat.

Garai Antal Atom

Tekintettel arra, hogy a szakmai bizottság érdemben nem értékelte a pályázatot, így a pályázattal kapcsolatosan szakmai vélemény nem áll rendelkezésre, ezért javaslom, hogy a Tisztelt Közgyűlés a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyére kiírt pályázati eljárást nyilvánítsa eredménytelennek. Tájékoztatom a Tisztelt Közgyűlést, hogy a pályázati felhívásban az önkormányzat, mint a pályázat kiírója fenntartotta magának a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa.

- áll a ma megjelent előterjesztésben.

Az előterjesztés teljes szövegét itt olvashatják:

ELŐTERJESZTÉS

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2017. március 2-i ülésére

Javaslat a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői pályázatával kapcsolatos döntés meghozatalára

A Tisztelt Közgyűlés a 252/2012. (V. 31.) Kgy sz. határozatában Jordán Tamást 5 évre, azaz 2017. szeptember 30. napjáig választotta meg a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé. A 2016. december 15-i ülésen tájékoztattam a Tisztelt Közgyűlést arról, hogy az ügyvezetői tisztség 2017. október 1. napjától történő betöltésére az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény alapján pályázati eljárást kell lefolytatni, és a szakmai munka folytonossága érdekében az ügyvezetői pályázatot legalább hat hónappal a határozott idejű jogviszony megszűnése előtt meg kell hirdetni. A Közgyűlés a 422/2016. (XII.15.) Kgy. sz. határozatában a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői munkakör betöltésére irányuló pályázati felhívás szövegét jóváhagyta, és felkért arra, hogy intézkedjem annak közzétételéről.

A pályázati felhívás – amelyet eljuttattunk az Emberi Erőforrások Minisztériumához – a minisztérium honlapján 2017. január 9. napján jelent meg. A pályázat benyújtásának határideje a minisztérium honlapján történő közzétételtől számított harminc nap, amely 2017. február 8. napja volt.

Határidőben két pályázat érkezett:
• 2017. február 7-én 11 óra 20 perckor: Dér András
• 2017. február 7-én 15 óra 45 perckor: Jordán Tamás
nyújtotta be pályázatát.

Dér András 2017. február 20-án a benyújtott pályázatát visszavonta.

A törvény előírása alapján a munkáltatói jogkör gyakorlója a pályázatok véleményezésére szakmai bizottságot kért fel, melynek tagjai a következő személyek voltak:

a) a Színházművészeti Bizottság tagjai közül jelölt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Kulturális Kapcsolatokért és Fejlesztésekért Felelős Helyettes Államtitkára 4 személyt, név szerint Rázga Miklóst, Kiss Józsefet, Csóti Józsefet és Eperjes Károlyt,

b) a miniszter által kijelölt személy: Laklóth Aladár,

c) a Színházi Dolgozók Szakszervezete által kijelölt személy: Mihályi Győző,

d) valamint a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője, a Közgyűlés 422/2016.(XII.15.) Kgy. sz. határozata alapján: Koczka Tibor és dr. Ipkovich György.

A szakmai bizottság ülésére 2017. február 21. napján 14 órakor került sor, amelyen a bizottság minden tagja részt vett. A szakmai bizottság anélkül, hogy érdemben értékelte volna a benyújtott pályázatot, berekesztette ülését.

A pályázati felhívásban rögzítésre került, hogy a pályázatokat Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése bírálja el és dönt - az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény 39. § (6) bekezdése szerinti szakmai bizottság véleményét is mérlegelve – a benyújtási határidőt követő ülésén.

Tekintettel arra, hogy a szakmai bizottság érdemben nem értékelte a pályázatot, így a pályázattal kapcsolatosan szakmai vélemény nem áll rendelkezésre, ezért javaslom, hogy a Tisztelt Közgyűlés a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyére kiírt pályázati eljárást nyilvánítsa eredménytelennek. Tájékoztatom a Tisztelt Közgyűlést, hogy a pályázati felhívásban az önkormányzat, mint a pályázat kiírója fenntartotta magának a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa.

A jogszabály értelmében, ha a pályázat eredménytelen, úgy legkésőbb az eredménytelenségről szóló döntéstől számított 30 napon belül a pályázat újra kiírásra kerül. Előzőekre figyelemmel javaslom, hogy a Tisztelt Közgyűlés döntsön a mellékelt pályázati felhívás jóváhagyásáról, amely a korábbi pályázattal megegyező feltételeket tartalmazza, valamint az ismételten létrehozandó szakmai bizottságba gondoskodjon két képviselő kijelöléséről.

Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék.

Szombathely, 2017. február 23.

/: Dr. Puskás Tivadar :/

Határozati javaslat

…../2017. (III. 2.) Kgy. számú határozat

1. A Közgyűlés a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyére a 422/2016. (XII.15.) Kgy. sz. határozatával kiírt pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítja.

2. A Közgyűlés a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői munkakör betöltésére irányuló mellékelt pályázati felhívás szövegét jóváhagyja, és felkéri a polgármestert, hogy intézkedjen annak közzétételéről.

3. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a 2008. évi XCIX. törvény 39. § (6) bekezdése szerinti, a pályázatok véleményezését ellátó szakmai bizottság felkéréséről gondoskodjon. A Közgyűlés a szakmai bizottságba az alábbi két személyt jelöli:

4. A Közgyűlés felkéri a polgármestert, hogy a pályázatok véleményezését ellátó szakmai bizottság véleményének beszerzése, a pályázatoknak és a fenti véleménynek az önkormányzat bizottságai és a Közgyűlés elé történő terjesztése érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket.

Felelős: Dr. Puskás Tivadar polgármester
Koczka Tibor alpolgármester
Dr. Károlyi Ákos jegyző

(A végrehajtásért: Lakézi Gábor, a Városüzemeltetési Osztály vezetője)

Határidő: 1. pont: azonnal
2. pont: 2017. március 8.
3. pont: azonnal
4. pont: a Közgyűlés 2017. április havi rendes ülése

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet