A Xiaomi szerint minden rendben van a telefonjaikkal

A cég levelet juttatott el a szerkesztőségünkhöz.

Tagadja a Xiaomi, hogy olyan funkciók vannak beépítve a telefonokba, amelyek blokkolhatnak bizonyos keresőszavakat, konkrétan cenzúrázzák a találatokat.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla Xiaomi telefonja van? Akkor a legjobb, ha gyorsan megszabadul tőle 2021. September 22. 11:54 a litván védelmi minisztérium azt javasolta, hogy akinek ilyen gyártmányú telefonja van, az jobb, ha lecseréli vagy kidobja.

A bejelentés az egész világon nagy visszhangot váltott ki.

A Xiaomi szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében tagadja a litván védelmi minisztérium állításait, hangsúlyozva, hogy semmilyen módon nem cenzúrázzák a felhasználók kimenő vagy bemenő kommunikációját.

A Xiaomi magyarországi márkaképviselete többek között azt írja, hogy:

 • A Xiaomi készülékek semmilyen módon nem cenzúrázzák a felhasználók kimenő vagy bejövő kommunikációját.
 • A Xiaomi ahogy eddig, úgy a jövőben sem fogja akadályozni az okoskészülékeit használókat semmilyen tevékenységükben, így korlátozás nélkül indíthatnak kereséseket, hívásokat, böngészhetik az internetet, vagy használhatnak harmadik fél által biztosított szoftvereket.
 • A Xiaomi teljes mértékben tiszteletben tartja és védi minden felhasználójának a törvény által biztosított jogait.
 • A Xiaomi teljes mértékben megfelel az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglalt előírásoknak.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Xiaomi telefonja van? Akkor a legjobb, ha gyorsan megszabadul tőle

  Legalábbis a litván védelmi minisztérium ezt javasolja.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tech