Ködbe veszett a Zalacsányi tó

Kicsit hűvös, kicsit misztikus, de annál szebb.

Az elmúlt időkben sokszor vezetett az utam Somogy megyébe és mindig megcsodáltam a hatalmas tavat Zalacsány határában. Persze elhatároztam, hogy egyszer megállok itt és kicsit körülnézek. De az ember sokszor rohan, így elmúltak a jó idők és a nyár. Helyette egy hűvös, ködös délután jutott most nekem.

Igazából nem bánom. Elsuhanva mellette, láttam már sokfélének. Hol a lemenő nap aranya borította be, hol az eső esett rá, vagy csak a delelő nap perzselte. Most azonban leszállóban volt a köd és beborította a helyet misztikumával.

zalacsányi horgásztó
Zalacsányi horgásztó, mellette az út
Mészáros D. Zsolt

A tó melletti kis csárdában stílusosan, fazékból egy jó adag gulyáslevessel tankolok fel, mielőtt nekivágok. A parton két zöld csónak ringatózna, ha lenne bármilyen légmozgás. De nincs. Tükörsima a vízfelület.

zalacsányi horgásztó
Igazi nyugodt őszi idő várt
Mészáros D. Zsolt

Az ősz színei még átsejlenek, de már egyre fogy a fény.

zalacsányi horgásztó
Kattintson a fotóra a további képekért
Mészáros D. Zsolt

A tó egyébként a Kettős patak felduzzasztásából jött létre. Mellette bükk, akác, fenyő és a cserfából álló erdő terül el, ahol egykor a Zsidóvár is állt. Fel is kapaszkodom a gyönyörű, őszi levelek közé.

zalacsányi horgásztó
Lépcsősor felfele
Mészáros D. Zsolt

A vár a feltételezések szerint már az 1690-es években, Nagykanizsa visszafoglalása után elpusztulhatott. A helyét csak tábla jelzi.

zalacsányi horgásztó
Vár már nincs, ősz viszont van
Mészáros D. Zsolt

Talán a pillanat, talán a hely varázsa, ami annyira megragadott, hogy szinte észre sem vettem, hogy lassan tényleg besötétedik. Indulás.

zalacsányi horgásztó
A fotókra kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek