Ködbe veszett a Zalacsányi tó

Kicsit hűvös, kicsit misztikus, de annál szebb.

Az elmúlt időkben sokszor vezetett az utam Somogy megyébe és mindig megcsodáltam a hatalmas tavat Zalacsány határában. Persze elhatároztam, hogy egyszer megállok itt és kicsit körülnézek. De az ember sokszor rohan, így elmúltak a jó idők és a nyár. Helyette egy hűvös, ködös délután jutott most nekem.

Igazából nem bánom. Elsuhanva mellette, láttam már sokfélének. Hol a lemenő nap aranya borította be, hol az eső esett rá, vagy csak a delelő nap perzselte. Most azonban leszállóban volt a köd és beborította a helyet misztikumával.

zalacsányi horgásztó
Zalacsányi horgásztó, mellette az út
Mészáros D. Zsolt

A tó melletti kis csárdában stílusosan, fazékból egy jó adag gulyáslevessel tankolok fel, mielőtt nekivágok. A parton két zöld csónak ringatózna, ha lenne bármilyen légmozgás. De nincs. Tükörsima a vízfelület.

zalacsányi horgásztó
Igazi nyugodt őszi idő várt
Mészáros D. Zsolt

Az ősz színei még átsejlenek, de már egyre fogy a fény.

zalacsányi horgásztó
Kattintson a fotóra a további képekért
Mészáros D. Zsolt

A tó egyébként a Kettős patak felduzzasztásából jött létre. Mellette bükk, akác, fenyő és a cserfából álló erdő terül el, ahol egykor a Zsidóvár is állt. Fel is kapaszkodom a gyönyörű, őszi levelek közé.

zalacsányi horgásztó
Lépcsősor felfele
Mészáros D. Zsolt

A vár a feltételezések szerint már az 1690-es években, Nagykanizsa visszafoglalása után elpusztulhatott. A helyét csak tábla jelzi.

zalacsányi horgásztó
Vár már nincs, ősz viszont van
Mészáros D. Zsolt

Talán a pillanat, talán a hely varázsa, ami annyira megragadott, hogy szinte észre sem vettem, hogy lassan tényleg besötétedik. Indulás.

zalacsányi horgásztó
A fotókra kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek