Zámbó Krisztián, a fekete ló, meg a többiek

Majdnem hisztérikus rohamot kaptam, amikor észleltem, hogy az egész hétvégét az X-Faktor árnyékában tölthetem. Ez a kedvenc tévéműsorom azóta, amióta rájöttem, hogy automatikusan együtt tudok sírni a versenyzőkkel, mindegy, hogy kiesik, vagy továbbjut. Sőt, mivel jól a szájukba rágták, hogy az életük is megváltozik, nemcsak a sminkjük, a továbbjutókkal zokogó rohamot szoktam kapni, ami után kifejezetten jól esik a sör és a hideg levegő. Egyedül csak az zavar, hogy alapvetően leszarom az ő életük változását, vagyis nem altruista jószívűségből sírok, hanem mert kedvem kerekedik rá. Olyan ez, mint az ásítás, vagy a nevetés, átragad rám. Még akkor is, ha látom, kifejezetten manipulatív, hazug személyiségről van szó, aki ez ősi eszközzel próbálja befolyásolni a zsűrit, és a nézőket.

A hét dolgozója most is Csobot Adélka volt, aki, ha nem hagyja el magát, illetve pontosabban, ha elhagyja magát, még sok ember életét törheti ketté. Annyira szívbemarkolóan mosolyog, hullatja bőviben könnyeit, hogy felmerült bennem kétségbeesett megoldásként doktor Lecter Hannibál, ő biztosan tudna rá módszert, hogy elvágja sikerének fonalát. Másképp minden lehetséges, még az is, hogy nem őt eszik, hanem Adél eszik. Például Malek Miklóst. Az amúgy szimpatikus szakember egyszerűen képtelen védekezni ezzel a boszorkánnyal szemben, ezt ő be is vallotta, vagyis csak abban reménykedhetünk, hogy valaki (inkvizíció, nézők szavazatai) végre megmenti Maleket a romlástól.

Malek és a boszorkány
Nyugat.hu

Ismerem ezt a nőtípust, Nabokov írt róla kiváló regényt, a Lolitát. Hiába, a tévéshow a fehér mágia egyfajta formája, vagyis elképesztő, hogy ennyire gyönge torokkal és hallással képes fenn maradni a vízen. Vajon járni is tud rajta? Kiderül nemsokára, hogy egy országot is képes-e cumira venni, vagy csak a szakembereket. Persze az is lehet, hogy igazságtalan vagyok e leánnyal, hisz mindezt a tévé közvetíti, ami mögött amorális szerkesztők, és náluk is undorítóbb producerek vannak, akiknek semmi sem drága, még a tehetség mellőzése sem. Hisz valaha én is azt hittem, hogy tehetségeseket segítek hozzá az életpályához, és nem sok fogalmam volt arról, hogy egy gépezet része vagyok. Akkor is, a könnyekből nem pergettem több litert, igaz, az a Megasztár volt.

A zsűri sirató képességeiről is lennének szavaim, ha már szakértőként ülök a tévém előtt. Nem szerencsés mindig ugyanazon paneleket puffogtatni, mert az ember, még ha zokogó majom is, átlát a szitán. Akit az elején dicsérnek, elmondják róla, hogy igazi sztár, és bolondulni fognak érte a nők/férfiak, már biztosra vehető, hogy kiesik. Míg ha két lábbal szállnak bele a remegő versenyzőbe, tuti, hogy a vége jó lesz. Lass Bea olyan idegösszeomlást produkált, fuldokolva a Megváltót emlegetve, hogy attól féltem, angyalok szállnak le az égből, hogy felemeljék őt és mentorát, a szintén pityergős Ildit a mennyei rivalda fényeibe. Csobot nyuszipuszi édességét Lass drámai tökfőzeléke tudja csak überelni, vagyis a műsort kiszolgáló bulvár fél évre kap belőlük bőven tüzelőanyagot.

Amúgy nem értem magamat, miért finyákolok, hisz köztudott, mennyire érzékenyek a zsenik, kár, hogy nincs még mögöttük semmilyen életmű. Ami késik, nem múlik, bár eddig még egyetlen sztárnak sem sikerült az ország határain túl is világítani. Ez még Rúzsa Magdira is igaz, de hol van az ő mezítlábas fellépése Bea arcjátékához képest?!

Lass Bea, az arcjáték-specialista
rtlklub.hu

A „nem nyíltál ki”, „hiszek benned”, „a dal után bezárkózol”(még jó, idiótáim, hisz alapvető különbség van az extatikus előadás és a prózai világ között) legalább olyan panelek, amiket nehéz fülön fogni. Maximum annyit mondhatok, hogy retorika versenyen ne induljanak mentoraink.

Másrészről meg eszelős szerencséjük van a tévéseknek, így nekünk, nézőknek is, hogy ennyi kíváló hang és személyiség jutott át a rostán. A Like csapat már kész van, képesek azonnal magas szinten, tiszta hangokkal, és erős érzelmekkel hatni. Fura lenne, ha nem jutnának a döntőig. A PJZ gettós színeket vihet a "zenés ajándékkosár Budapestről" feelingbe, ami 2012-ben nem olyan nagy baj. Antal Tímea, Kvaka Andrea sorsa csak a rontásaikon múlik, mindegyik egész estet betöltő hanggal és személyiséggel bír. Zámbó Krisztián a fekete ló, de attól félek, ő is a bulvárpiranják martaléka lesz, hisz az apját is az ölte meg. Oláh Gergő, aki közmunkásként az Orbán rendszer szimbóluma lett, sokáig képviselheti magát és családját, de nem hiszem, hogy megengedi majd a rendszer, hogy megint roma győzedelmeskedjen.

Majd meglátjuk. Ha hamar elhullik a tévéműsor iparilag gyártott resztlije, még jó, éles versenyt vívhatnak azok, akiknek X a kedvenc betűjük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény