Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Csúszik a zanati kerékpárút építése, túl magas árat kérnek a kivitelezők

Újra ki kell írni a közbeszerzési pályázatot.

Két ajánlat érkezett a zanati kerékpárút megépítésére, de mindkét ajánlat meghaladja a rendelkezésre álló pénzkeretet - írja a jövő heti közgyűlésre készült anyag.

A pályázatot ezért érvénytelennek kellett nyilvánítani, és új közbeszerzési eljárást kell indítani. Ami azt is jelenti, hogy módosítani kell a munka elvégzésére kijelölt határidőt. Eredetileg jövő nyáron kellett volna elkészülnie a hiányzó szakasznak, az új időpont 2024. június 30 . Ebbe viszont a pályázat kiírójának, az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak is bele kell egyeznie.

Most itt van vége a zanati kerékpárútnak.
Szilágyi József (telefonos fotó)

A zanati kerékpárút 15 évig tartó kálváriáját itt foglaltuk össze Bő tíz évig vezette az orránál fogva a szombathelyi önkormányzatot egy vállalkozó 2022. January 15. 07:18 , a kerékpárút megépítését 300 millió forinttal támogatta Most már biztos: végéhez közeledik a kalandos történet, megépül a zanati kerékpárút 2022. January 04. 15:59 az állam, a pénz ez év elején érkezett meg.

Azóta viszont az önkormányzat elveszített Egy lépéssel közelebb a szombathelyi önkormányzat, hogy megvehesse a volt Brenner-villát 2022. February 22. 16:59 egy bírósági pert az ügyben. 2011-ben, az akkori városvezetés 500 milliós jelzálogot jegyeztetett be a kerékpárút megépítésére kötelezett vállalkozó ingatlanaira azzal, hogy ha határidőre nem készül el a kerékpárút, az önkormányzat lehívhatja ezt az 500 millió forintot.

Ezt az összeget próbálta lehívni most az önkormányzat, viszont a bíróság megállapította, hogy 2011-ben szabálytalanul jegyezték be a jelzálogjogot, ami gyakorlatilag nem érvényes.

Így most a 300 milliós állami támogatással számolhat csak az önkormányzat, kérdés, hogy a folyamatosan emelkedő árak miatt milyen eredménye lesz az új közbeszerzési eljárásnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet