Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

És tényleg megjelentek a zászlócskák a húsospultoknál - de nem vagyunk benne biztosak, hogy jó ötlet

Viszont a felvágottaknál továbbra is sötétben kell tapogatóznunk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt Január 15-től megváltoznak a magyarországi húsospultok 2019. December 06. 07:27 , a mai naptól megváltoztak a magyarországi húsospultok.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az új szabályozás értelmében minden 200 négyzetméternél nagyobb üzletben – azaz a szupermarketekben igen, de a kisebb húsboltokban nem – a kereskedőnek fel kell tüntetniük a friss, hűtött vagy fagyasztott húsok származási országát.

Így aztán az egyik szombathelyi Spar húsospultja ma reggel így nézett ki.

Nyugat.hu

A cég láthatóan akkurátusan betartja a törvényt, ami azt is kimondja, a zászlók mellett világos háttéren sötét betűszínnel és minimum fél centiméteres betűméretben kell odaírni a származási országot (vagy állattartás helyét, illetve a vágás helyszínét).

A kormányközeli Magyar Nemzet szerint Január 15-től megváltoznak a magyarországi húsospultok 2019. December 06. 07:27 az intézkedés hátterében az is állhat, hogy kiderült: egy kiskapunak köszönhetően Ukrajna korábban több ezer tonnányi – meglehetősen bizonytalan hátterű - csirkemellel árasztotta el az Európai Unió piacát.

Nyugat.hu

A kormány nyilván úgy gondolkodik, hogy a szabályozás kedvez a hazai termelőknek, merthogy a fogyasztók bíznak a magyarországi mezőgazdasági árukban.

Hogy a kormány ilyen áttételes módon segíti a magyar gazdaságot, az - tesszük hozzá - nem az ördögtől való, más kérdés, hogy mekkora és milyen lesz a hatása.

Nyugat.hu

Mert kínai vagy ukrán húst – egyelőre? - valóban nem szívesen vásárlunk, de a Spar húsospultját elnézve osztrák és német kihívója is lesz rendesen a magyar áruknak, és onnantól kezdve a mérkőzés már kétesélyes.

Egyébként a felvágottaknál nincsenek zászlók, ott továbbra is sötétben kell tapogatóznunk. És akkor még nem is beszéltünk a sajtokról, zöldségekről és egyebekről. Szóval van még kifutása a zászlózásnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés