Mégsem rendeződött a szombathelyi zeneiskola botránya, egy tanárt kirúgtak és lefokozták az igazgatóhelyettest

Pedig a múlt héten úgy tűnt, minden rendben van, az ügy kirobbantójának mennie kell.

Június 15-i hatállyal elbocsátották állásából Rác Gábort, a Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanárát, Pulay Teréz igazgatóhelyettest pedig lefokozták - írja a szombathelyi városi lap .

Pedig a múlt héten úgy tűnt Rendeződött a szombathelyi zeneiskola igazgatójának ügye 2020. June 03. 17:54 , rendeződik az ügy, Fodor István tankerületi igazgató akkor arról tájékoztatott minket, hogy az iskola igazgatójának és a sértett félnek, az intézmény helyettes vezetőjének sikerült kibékülnie. Ezt mindketten írásba is adták, a közös cél ugyanis az intézmény színvonalas működése, valamint hírnevének megőrzése, mely csatározások közepette nem lehetséges.

Fodor akkor lapunknak megerősítette, hogy korábban volt szó róla, hogy ha nem sikerül békés úton megoldani a problémát, valakit elbocsájthatnak az intézményből, ám a tankerületi vezető szerint erre sem kellett sort keríteni.

A Bartók Béla zeneiskola
Garai Antal Atom

Az ügyet kirobbantó Rác Gábor akkor szűkszavúan ennyit mondott kérdésünkre: "Az erkölcsi győzelem a miénk, de a végeredmény sajnálatos."

Úgy tűnik, ez a mondat hiba volt a tankerület szemében, ugyanis Fodor István erre a nyilatkozatra hivatkozva közölte Rác Gáborral, hogy ezzel a kijelentéssel megsértette a tankerületet, és rossz hírét keltettem a zeneiskolának. Felajánlotta, hogy a közös megegyezéssel történő felmondást, ezt a pedagógus elutasította, így a tankerületi igazgató június 15-i hatállyal elbocsátotta az állásából. Fodor arról is döntött, hogy Pulay Teréz nem lehet többé igazgatóhelyettes.

Rác Gábor lapunknak megerősítette az információkat, mint mondta, 30 napja van a fellebbezésre, ez alatt átgondolja, milyen lehetőségei vannak. Megjegyezte, hogy korábban szakszervezeti tag volt, de éppen nemrég lépett ki a szakszervezetből, mert a szakszervezet sem segített.

Rác azt is elmondta, hogy Pulay Teréz lefokozására semmilyen szakmai indokot nem hozott fel a tankerületi igazgató. Annyit mondott, hogy átgondolta a dolgot, és Pulay Teréz azért ne, lehet igazgatóhelyettes, mert aláásná az igazgató munkáját.

Rác ismét megerősítette, fontosnak tartja, hogy a sajtón keresztól értesüljenek az emberek az ilyen ügyekről.

A pedagógus röhejesnek tartja, hogy ma Magyarországon valakit a véleménye miatt ki lehet rúgni.

Előzmények

Május 15-én írtunk Áll a bál a szombathelyi zeneiskolában, az igazgató lemondását követelik (frissítve) 2020. May 15. 12:17 arról, hogy a zeneiskola tavaly kinevezett igazgatója a mestervizsgán úgy lepontozta helyettese, Pulay Teréz munkáját, hogy a vizsga sikertelen lett.

A vizsga után Rác Gábor, az intézmény egyik oktatója juttatta el szerkesztőségünknek az ügy részletes leírását, mely szerint a tantestület döntő többsége kiáll az igazgatóhelyettes mellett, és követelték az igazgató, Czenek László leváltását.

Cikkünk olyan nagy port kavart Nagy port kavart a Bartók Béla zeneiskola igazgatójának ügye, a szakma, a közélet és a tankerület is reagált 2020. May 18. 17:11 , hogy arra a szakma, a közélet és a tankerület is reagált, ezt követte a múlt heti megegyezés.

Ami után egy mondatos nyilatkozat miatt rúgták ki az iskola egyik pedagógusát, és lehetetlenítették el az érintett iskolaigazgató további vezetői munkáját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet