Új söprű jól söpör - Bemutatták a SZOVA új utcatakarító masináját

Egy 2000 köbcentis VW motor van benne, és kefélni is tud.

Augusztustól új seprőgép is járja majd a szombathelyi utcákat. A korszerű eszközt csütörtök délelőtt mutatták be a szombathelyi Fő téren.

Új takarítógép a szovánál
Mészáros D. Zsolt

A németországi Meinerzhagenből hozott, 2014-ben gyártott HAKO Citymaster 1600-ast egy környezetbarát 2000 köbcentis Volkswagen motor hajtja és rendkívül fordulékony. Maximális munkaszélessége 2250mm amihez 1,3 köbméter hulladékgyűjtő valamint 180 literes víztartály is tartozik, ami megköti a kefék által felvert port.

Az új géppel együtt már négy seprőgép áll a város rendelkezésére - mondta a bemutatón Kovács Cecília, a SZOVA vezérigazgtója.
Új takarítógép a szovánál
Mészáros D. Zsolt

Horváth Soma alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a köztisztaság a város lakóin, a járókelőkön is múlik, szükség lenne a szemléletváltásra, erre igyekeznek is felhívni az emberek figyelmét.

Az elmúlt időkben a szombathelyi kerékpárút-hálózat is jelentős mértékben bővült, aminek takarítása szükségessé tette az új gép beszerzését. Ez gyorsabb és hatékonyabb, mint a kézi munkaerő, ezért a közeljövőben szeretnének még egy ilyen seprőgépet beszerezni - mondta. Hozzátette, a városvezetés lehetőségeihez mérten igyekszik újabb és újabb gépeket beszerezni.

Új takarítógép a szovánál
Mészáros D. Zsolt
Májusban írtunk arról, hogy új fűnyíró traktorok érkeztek Szombathelyre Mostantól gyakrabban ébredhet fűnyírás hangjára Szombathelyen May 13. 12:02 , akkor azt is megmutattuk, hogy az új gépek milyen mutatványokra képesek.

Az seprűgép megfelel a PM 10 porkibocsátási előírásoknak. A kabin egyébként klimatizált, így igazán kényelmes vezetni, még nagy melegben is - tudtuk meg a bemutató végén.

Új takarítógép a szovánál
A fotókra kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet